Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο τον Ιούνιο – Ανήλθε σε 1,48 δισ. ευρώ

Ισπανία: Αύξηση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο τον Ιούνιο – Ανήλθε σε 1,48 δισ. ευρώ
Οφείλεται στις μειωμένες εξαγωγές και στη συνεχή αύξηση των εισαγωγών
Αυξήθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της Ισπανίας τον Ιούνιο στο 1,48 δισ. ευρώ, που οφείλεται στις μειωμένες εξαγωγές και στη συνεχή αύξηση των εισαγωγών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, οι εξαγωγές υποχώρησαν 1,2%, στα 20,6 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 5,4%, στα 22,01 δισ. ευρώ.
Η μείωση που καταγράφεται στις εξαγωγές αποδίδεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας στη μειωμένη ζήτηση σε ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες, αλλά και στην ανατίμηση του ευρώ κατά το πρώτο μισό του 2014.
Οι εξαγωγές κεφαλαιουχικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 4,1% και οι εξαγωγές ενεργειακών προϊόντων σημείωσαν πτώση 1,8% τον Ιούνιο, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό τροφίμων, ειδών ένδυσης και αυτοκινήτων κινήθηκαν ανοδικά.
Όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο, η Ισπανία κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο 11,88 δισ. ευρώ, 104% υψηλότερο έναντι του ελλείμματος 5,82 δισ. ευρώ που είχε παρουσιάσει το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Οι εξαγωγές για το ίδιο διάστημα ενισχύθηκαν κατά 0,5%, στα 119,26 δισ. ευρώ, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 5,3%, κάτι που αντικατοπτρίζει την εσωτερική οικονομική ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης