Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Μελετά εισόδό της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για να προστατευθεί από τη ρωσική επιθετικότητα

Ουκρανία: Μελετά εισόδό της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για να προστατευθεί από τη ρωσική επιθετικότητα
Στόχος μας είναι να αποτελούμε μέλος της Ε.Ε. μέσα σε πέντε χρόνια, τόνισε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού κοινοβουλίου
Την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάστημα πέντε ετών, αλλά και την προσχώρησή της στο ΝΑΤΟ σχεδιάζει η Ουκρανία, προκειμένου να προστατευθεί η χώρα από την επιθετικότητα της Ρωσίας, ανέφερε ουκρανός αξιωματούχος, δηλώσεις του οποίου επικαλείται δημοσίευμα του πρακτορείου Itar Tass.
Σε συνέντευξή του o εκπρόσωπος του ουκρανικού κοινοβουλίου τόνισε ότι στόχος της Ουκρανίας είναι να αποτελέσει μέλος της Ε.Ε. μέσα σε πέντε χρόνια και πρόσθεσε ότι το ουκρανικό κοινόβουλιο θα επικυρώσει σύντομα τη συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε.
Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο ουκρανικός λαός έχει λάβει την απόφασή του, ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση», προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί αντιλαμβάνονται ότι η χώρα θα πρέπει να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ για να προστατευθεί από την επιθετική πολιτική της Ρωσίας.
Πάντως, από την άλλη πλευρά ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό και ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει ακόμη στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία επί του θέματος μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας, επομένως δεν είναι θέμα που θα αποφασιστεί τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης