Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN Money: Στα 2,7 δισ. δολάρια η «ζημιά» της Ε.Ε. από το ρωσικό εμπάργκο – Φρούτα και λαχανικά «πληγώνουν» την οικονομία

CNN Money: Στα 2,7 δισ. δολάρια η «ζημιά» της Ε.Ε. από το ρωσικό εμπάργκο – Φρούτα και λαχανικά «πληγώνουν» την οικονομία
Medvedev: «Ελπίζω πως οι περιορισμοί στις εισαγωγές τροφίμων δεν θα κρατήσουν πολύ»
Το μάρμαρο της ρωσο-ουκρανικής διένεξης «πληρώνουν» οι Ευρωπαίοι παραγωγοί, καθώς το εμπάργκο της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα αναμένεται να «κοστίσει» αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Άλλωστε, προκειμένου να αποζημιωθούν οι Ευρωπαίοι αγρότες, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα την παροχή έκτακτη βοήθειας, ύψους 125 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, η ζημιά σύμφωνα με το CNN Money είναι αρκετά μεγαλύτερη, καθώς οι ρωσικές κυρώσεις αναμένεται να πλήξουν σφόδρα τις εξαγωγές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και του Καναδά.
Η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο σε προϊόντα, όπως τα μήλα, τα ροδάκινα, οι ντομάτες, τα αγγούρια και το σύνολο των εποχικών φρούτων.
Σύμφωνα με το CNN Money, πρόκειται για προϊόντα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι εισαγωγές των συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία για το 2013 άγγιξαν τα 2,7 δισ. δολάρια.
Μάλιστα, το 2013 οι εισαγωγές προϊόντων από την Ευρώπη στη Ρωσία κατανέμονται ως εξής:
1.    Φρούτα και λαχανικά 2,7 εκ. δολάρια
2.    Κρέας 167 εκ. δολάρια.
3.    Τυρί 1,3 εκ. δολάρια
4.    Γαλακτομικά 246 εκ. δολάρια
5.    Βούτρυρο 192 εκ. δολάρια
6.    Αυγά 151 εκ. δολάρια
7.    Μοσχάρι 147 εκ. δολάρια





Από την πλευρά της, η Ρωσία εξέφρασε την ελπίδα πως το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά οπωροκηπευτικά δεν θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Ελπίζω ότι οι περιορισμοί στις εισαγωγές τροφίμων δεν θα κρατήσουν πολύ» επισήμανε ο D. Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης