Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο λουτρό αίματος στην ανατ. Ουκρανία - Ρουκέτα έπληξε λεωφορεία αμάχων - Δώδεκα οι νεκροί - Εκατέρωθεν βολές για την ευθύνη της τραγωδίας

Νέο λουτρό αίματος στην ανατ. Ουκρανία - Ρουκέτα έπληξε λεωφορεία αμάχων - Δώδεκα οι νεκροί - Εκατέρωθεν βολές για την ευθύνη της τραγωδίας
Προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις - "Πέφτουν" τα προπύργια των ρωσόφιλων
Νέο λουτρό αίματος έλαβε χώρα στην ανατολική Ουκρανία, όταν κομβόι λεωφορείων «χτυπήθηκε» από ρουκέτα, προκαλώντας το θάνατο δώδεκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναικών και παιδιών.
Για την επίθεση στη οχηματο-πομπή, η ουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε τους ρωσόφωνους αυτονομιστές, οι οποίοι βέβαια, αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη.
«Οι αντάρτες περίμεναν το κομβόι και το κατέστρεψαν ολοκληρωτικά» επισήμανε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον αριθμό των νεκρών, ίσως είναι δώδεκα» συμπλήρωσε.
Η επίθεση στο κομβόι πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μεταξύ των πόλεων Khryashchuvatye και Novosvitlivka.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, όπου οι άνθρωποι απανθρακώθηκαν εντός του λεωφορείου.
Ο επικεφαλής των ανταρτών αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση, κατηγορώντας το Κίεβο για προβοκάτσια.
«Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν μόνοι τους το δρόμο. Έχουν σκοτώσει περισσότερους αμάχους παρά στρατιώτες» διαμήνυσε ο επικεφαλής των ανταρτών στο Donetski.
Την ίδια, χθες το βράδυ, ο ουκρανικός στρατός εισέβαλε και κατέλαβε την πόλη Luhansk, μία εκ των προπυργίων των ανταρτών.
Από τις εχθροπραξίες σκοτώθηκαν εννέα στρατιώτες.
Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο, έφθασαν σε ακόμη ένα αδιέξοδο, καθώς η απόπειρα επίτευξης εκεχειρίας απέτυχε εκ νέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης