Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΣΜΕΔΕ θα στηρίξει και ορθά την ΑΜΚ των 400 εκατ του 2014 της Attica bank – Η νέα αύξηση θα δημιουργήσει σοβαρή αξία στον μέτοχο

tags :
Το ΤΣΜΕΔΕ θα στηρίξει και ορθά την ΑΜΚ των 400 εκατ του 2014 της Attica bank – Η νέα αύξηση θα δημιουργήσει σοβαρή αξία στον μέτοχο
Ένας συνδυασμός ΤΣΜΕΔΕ, νέου στρατηγικού επενδυτή, καλής τιμής και συμμετοχής ελλήνων μετόχων η ΑΜΚ της Attica bank θα είναι μια καλή χρηματιστηριακή περίπτωση.....
(upd)Εσχάτως έχουμε ασκήσει έντονη κριτική στην Attica bank και στο παρελθόν των αυξήσεων κεφαλαίου που έχει πραγματοποιήσει αλλά και στις επιλογές του ΤΣΜΕΔΕ του βασικού μετόχου με ποσοστό 51%.  
Η νέα αύξηση κεφαλαίου των 400 εκατ ευρώ της Attica bank θα είναι η πρώτη αύξηση μετά από πολλά χρόνια – ίσως εξαιρώντας την ΑΜΚ του 2007 και 2009 – που θα προσδώσει αξία στον μέτοχο.
Το πλάνο ανακεφαλαιοποίησης του 2013 δεν πέτυχε γιατί υλοποιήθηκε καταναγκαστικά ή αυτό ή good και bad bank ή ενσωμάτωση στην Εθνική, δεν υπήρχαν πολλές επιλογές.
Η αύξηση του 2014 όμως όντως μπορεί να προσφέρει υπεραξία στους μετόχους της Attica bank.
Με την στάση του το ΤΣΜΕΔΕ ο βασικός μέτοχος του 51% της Attica bank παρά τις ζημίες που έχει υποστεί, στηρίζει την τράπεζα και πρέπει να αναγνωριστεί ότι στα δύσκολα δεν εγκατέλειψε όπως άλλοι μέτοχοι τραπεζών, κατά τρόπο απαράδεκτο και προσβλητικό.  
Το ΤΣΜΕΔΕ είναι διατεθειμένο να υποχωρήσει το ποσοστό του έως το 33% μετά την αύξηση αλλά και να καλύψει από 108 έως 221 εκατ ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης.
Η παρουσία του ΤΣΜΕΔΕ στην αμκ της Attica bank θα αποδειχθεί εγγύηση για τους ξένους που έχουν υποβάλλει από ενδιαφέρουσες έως κακές ή αδιάφορες προτάσεις.
Η Attica bank ορθά προσδιορίζει ορισμένες παραμέτρους για τον στρατηγικό επενδυτή, να είναι επενδυτής με τραπεζική εμπειρία ώστε να βοηθήσει την τράπεζα.
Η Attica bank δεν ενδιαφέρεται για επενδύσεις hedge funds ευκαιριακού τύπου.
Θα στηρίξει με κεφάλαια την αύξηση κεφαλαίου και θα διαπραγματευτεί όλα τα θέματα ακόμη και ενεργή συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή στο management.
Για την τιμή της αύξησης…τα έχουμε γράψει και δεν χρειάζεται να επανέλθουμε αλλά πιστεύουμε ότι ένας συνδυασμός ΤΣΜΕΔΕ, νέου στρατηγικού επενδυτή, καλής τιμής και συμμετοχής ελλήνων μετόχων η ΑΜΚ της Attica bank θα είναι μια καλή χρηματιστηριακή περίπτωση.

(πρώτη ενημέρωση 08:13, 19 Αυγούστου 2014)

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης