Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Mάχη» ΗΠΑ και Ρωσίας στο εμπόριο όπλων! – Το… πελατολόγιο των δύο χωρών και η θέση της Ελλάδας

«Mάχη» ΗΠΑ και Ρωσίας στο εμπόριο όπλων! – Το… πελατολόγιο των δύο χωρών και η θέση της Ελλάδας
Πρωταθλήτρια στην προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ η Τουρκία και από τη Ρωσία η Κίνα
Χωρισμένος σε δύο μεγάλα «στρατόπεδα» είναι ο πλανήτης, καθώς η εισαγωγή όπλων πραγματοποιείται αποκλειστικά από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, συγκροτώντας δύο ισχυρούς πόλους επιρροής.
Αν και ο Ψυχρός Πόλεμος ανήκει στην ιστορία, εντούτοις ΗΠΑ και Ρωσία εξακολουθούν να δημιουργούν πόλους επιρροής, μέσω της παροχής πανάκριβων όπλων.
Όπως είναι φυσικό, οι ΗΠΑ διαθέτουν μεγαλύτερο πελατολόγιο από τη Ρωσία, η οποία ωστόσο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αρκετά ισχυρό «στρατόπεδο».
Πρωταθλήτρια στο πελατολόγιο των ΗΠΑ αναδεικνύεται η Τουρκία, με τις εισαγωγές όπλων για το 2013 να υπερβαίνουν τα 2 δισ. δολάρια!
Μάλιστα, μεταξύ των χωρών που αγοράζουν όπλα από τις ΗΠΑ συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, η οποία την περσινή χρονιά δαπάνησε 19 εκ. δολάρια για το στρατιωτικό της εξοπλισμό.
Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο μεγαλύτερος πελάτης της Ρωσίας είναι η Κίνα, με αγορές ύψους 3 δισ. δολαρίων. Μεταξύ του ρωσικού πελατολογίου κατατάσσεται και η Κύπρος, με αγορές 10 εκ. δολαρίων.
Βέβαια, δεν απουσιάζουν και οι χώρες, οι οποίες προτιμούν να προμηθεύονται όπλα και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης