Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές κατηγορίες του Γερμανού υπουργού, G. Muller: Το Κατάρ χρηματοδότης του Ισλαμικού Κράτους

Σφοδρές κατηγορίες του Γερμανού υπουργού, G. Muller:  Το Κατάρ χρηματοδότης του Ισλαμικού Κράτους
Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν τα σχόλια του κ. Μuller αντανακλούν επίσημη θέση του Βερολίνου
Aιχμηρή κριτική στο Κατάρ, το οποίο κατηγόρησε πως χρηματοδοτεί την ακραία τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας G. Muller.
Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση βίντεο που δείχνει μέλος της οργάνωσης να αποκεφαλίζει τον αμερικανό δημοσιογράφο J. Foley, o Γερμανός υπουργός τόνισε ότι το βασικό ερώτημα είναι ποιος εξοπλίζει, ποιος χρηματοδοτεί τους μαχητές του ΙΚ
«Αυτό το είδος κρίσης πάντοτε έχει μία προϊστορία [...] Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, τα όπλα τους, είναι οι ‘χαμένοι γιοι’. Πρέπει να ρωτήσουμε, ποιος εξοπλίζει, ποιος χρηματοδοτεί τους μαχητές του ΙΚ. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι ‘Κατάρ’», δήλωσε χαρακτηριστικά στον κρατικό σταθμό ZDF ο κ. Μuller, ο οποίος είναι μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου Merkel.
Δεν δίστασε μάλιστα να δώσει και μεγαλύτερη πολιτική διάσταση στο θέμα, σημειώνοντας πως το ερώτημα πλέον είναι «το πώς αντιμετωπίζουμε κράτη [σαν το Κατάρ] πολιτικά;».
Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν τα σχόλια του κ. Μuller αντανακλούν επίσημη θέση του Βερολίνου. Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ελέγχει το ζήτημα.
Ο κ. Μuller δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο σχετικά με τη φερόμενη σχέση του Κατάρ με το ΙΚ. Το σουνιτικό εμιράτο παραδοσιακά αρνείται πως υποστηρίζει αντάρτες στη Συρία και το Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές έχουν πετύχει σειρά νικών από τις αρχές του καλοκαιριού.
Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης