Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Ο Κουβέλης πληροί κατά 100% τις προϋποθέσεις

Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Ο Κουβέλης πληροί κατά 100% τις προϋποθέσεις
Με τους συναδέλφους που αποχώρησαν απο τη ΝΔ έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό χάσμα - Θα πρέπει να υπάρξει πολιτική συστράτευση για να επιστρέψουν
«Θεωρώ ότι [ο Κουβέλης] πληροί τις προϋποθέσεις κατά 100%», απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, ο υπουργός, υποστήριξε: «Πιστεύω γενικά ότι είναι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια με ευθύνη τη θέση του και χωρίς να έχει μπει σε υποθέσεις που πληγώνουν ή διχάζουν», ενώ συμπλήρωσε ότι θεωρεί τον Φ. Κουβέλη κατάλληλο υποψήφιο καθώς είναι «ένα νηφάλιο πρόσωπο, το οποίο είναι ικανό να διαχειριστεί τον θεσμικό του ρόλο», χαρακτηριστικά που για τον ίδιο πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης, απάντησε και σε ερώτηση του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού, Βήμα FM, σχετικά με το πώς θα έβλεπε την επιστροφή στελεχών στη Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως θα συμφωνούσε, μιλώντας με «πολιτικούς όρους», ωστόσο «με όρους προσωπικούς δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική».
«Πρώτα πρέπει να υπάρχει πολιτικό πλαίσιο για το κάλεσμα και μετά κάνεις συγκεκριμένες τις προσκλήσεις. Θεωρώ ότι με τους συναδέλφους μας που αποχώρησαν από τη ΝΔ, όπως και να είναι, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ισχυρό ρήγμα. Και σε επίπεδο χαρακτηρισμών και σε επίπεδο λογικής και σε επίπεδο νοοτροπίας.
Νομίζω ότι καταλαβαίνουν οι ακροατές, διότι δεν θέλω να προσωποποιώ πράγματα... Πρώτα πρέπει να γίνει η πολιτική συστράτευση και μετά η πρόσκληση σε ατομικό επίπεδο», υπογράμμισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης