Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Δύση άθελα της ενισχύει με τζιχαντιστές την ISIS - Από που προέρχονται οι δυτικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους;

Business Insider: Η Δύση άθελα της ενισχύει με τζιχαντιστές την ISIS - Από που προέρχονται οι δυτικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους;
Δυτικά διαβατήρια έχουν πολλοί από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές που πολεμούν σε Συρία και Ιράκ - Δισεπίλυτο το ζήτημα για τις χώρες καταγωγής τους
Όλο και περισσότεροι Ισλαμιστές από τη Δύση προσφεύγουν από τη Δύση στο Ιράκ, με στόχο να ενταχθούν στους τζιχαντιστές της ISIS και να στηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος.
Σε πάνω από χίλιους υπολογίζονται οι μαχητές της ISIS, που προέρχονται από τη Δύση, σύμφωνα με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας, με άλλες πηγές να εικάζουν για πάνω από 3 χιλιάδες τζιχαντιστές εκ δυσμάς.
Το Business Insider συνέταξε έναν πίνακα, βάσει των επίσημων στοιχείων,  που απαντά στην ερώτηση, που αναμφίβολα δημιουργείται: από πού, όμως προέρχονται αυτοί οι «δυτικοί τζιχαντιστές»;



Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τον ανωτέρω πίνακα ότι οι περισσότεροι (700) έχουν γαλλικές…πιστοποιήσεις, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου προέρχονται άλλοι 400.
Οι αριθμοί παραμένουν χαμηλοί για τον πληθυσμό των χωρών αυτών, ωστόσο η νομοθεσία σχετικά με τους Μουσουλμάνους, είναι φλέγοντα ζητήματα, τόσο στην Αγγλία, όσο και στη Γαλλία.
Στην τρίτη θέση εντοπίζουμε τη Γερμανία, με 320 τζιχαντιστές, και αμέσως μετά το Βέλγιο με 250 και η Αυστραλία με 200.
Ακολουθούν Ολλανδία, με 130, Καναδάς, με 100, ενώ άλλοι 100 έχουν φύγει από τις ΗΠΑ, και, τέλος, η Ισπανία, με 51 τζιχαντιστές.
Να σημειωθεί ότι συγκριτικά με τον πληθυσμό του, το Βέλγιο έχει «συνδράμει» περισσότερο την ISIS.
Να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες, παρά την κοινή γνώμη, οι περισσότεροι ενεργοί τζιχαντιστές στη Συρία, για παράδειγμα, προέρχονται από τη Δύση.
Η ISIS καλεί τους Δυτικούς μέσω μια καθαρά «καπιταλιστικής δυτικής πρακτικής», της διαφήμισης!
Έχει έντονη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παράγει υψηλής τεχνολογίας βίντεο και χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα.
Οι δυτικές χώρες καλούνται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και πολλές έχουν επιβάλει, επιπλέον, ελέγχους στα αεροδρόμια ή έχουν προβεί σε ακυρώσεις διαβατηρίων υπόπτων προσώπων.
Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο, αναφέρουν οι ειδικοί, ειδικότερα στις μεγάλες μητροπόλεις, όπως είναι το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης