Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση της Γερμανίας για το «Σκοπιανό» - Ελλάδα και ΠΓΔΜ να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις – Επείγουσα η λύση του προβλήματος

Παρέμβαση της Γερμανίας για το «Σκοπιανό» - Ελλάδα και ΠΓΔΜ να προβούν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις – Επείγουσα η λύση του προβλήματος
Ολοκληρώθηκε η Σύσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια
Την επείγουσα λύση της διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ κατέστησε αναγκαία η Γερμανία, καλώντας τις δύο πλευρές να προβούν σε αμοιβαίους συμβιβασμούς.  
Κατά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία διοργανώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση στο Βερολίνο, η Καγκελαρία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει πως «η ανάγκη να επιλυθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα εκκρεμή διμερή θέματα, προς το συμφέρον των σχέσεων καλής γειτονίας και της αυξημένης σταθερότητας στην περιοχή... Η διαφορά για την ονομασία μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας αποτελεί ένα από τα εκκρεμή διμερή θέματα. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι αυτή η διαφορά πρέπει να λυθεί επειγόντως με διάθεση για συμβιβασμό από όλες τις πλευρές».
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας, του Κοσόβου, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, της Κροατίας, της Σλοβενίας και τέλος της Ε.Ε.
«Όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στην ΕΕ εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη. Η Γερμανία έχει συναίσθηση της ευθύνης της για το ειρηνικό, σταθερό και δημοκρατικό μέλλον της περιοχής που θα βασίζεται στο Κράτος Δικαίου και θα συνεχίσει να στηρίζει την περιοχή στον δρόμο προς αυτό το μέλλον» καταλήγει το γερμανικό ανακοινωθέν.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης