Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι Ρωσίας για την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο – Η Ουκρανία μπορεί να παρακρατήσει ποσότητες για τις δικές της ανάγκες

Καμπανάκι Ρωσίας για την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο – Η Ουκρανία μπορεί να παρακρατήσει ποσότητες για τις δικές της ανάγκες
Την ερχόμενη εβδομάδα νέες διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία, Ουκρανία, ΕΕ για το φυσικό αέριο
Για μεγάλο κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο τον φετινό χειμώνα προειδοποίησε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Ενέργειας, Gunther Oettinger.
«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς πλησιάζει η περίοδος που θα χρειάζεται θέρμανση. Υπάρχει κίνδυνος το φυσικό αέριο με το οποίο προμηθεύει η Gazprom την Ευρώπη (και το οποίο παραδίδεται μέσω αγωγών που διέρχονται από την Ουκρανία) να παρακρατηθεί παράνομα από την Ουκρανία για δικές της ανάγκες» υπογράμμισε ο Novak.
Όπως είπε ο Novak η Ρωσία είναι έτοιμη να αρχίσει νέο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία για το ζήτημα του φυσικού αερίου και με την παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου.
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία των συνομιλιών, τις οποίες προσδιόρισε για την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται πως πρόσφατα το Κίεβο διά του πρωθυπουργού της Ουκρανίας Arseniy Yatseniuk είχε υποστηρίξει πως έχει βάσιμες πληροφορίες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να σταματήσει την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Τις κατηγορίες αυτές διέψευσε κατηγορηματικά ο Novak, ο οποίος αφού χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς ανεδαφικούς, υποστήριξε ότι η Ρωσία από την πλευρά της θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τηρήσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους Ευρωπαίους πελάτες της, κινούμενη ανεξάρτητα από τα όποια πολιτικά ζητήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης