Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη λήψη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αποφασίζουν αύριο οι ηγέτες της Ε.Ε.

Τη λήψη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αποφασίζουν αύριο οι ηγέτες της Ε.Ε.
Όταν η Ρωσία δεν άρχεται στο ύψος των ευθυνών της, η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, St. Seibert
Την επιβολή ή μη νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αναμένεται να συζητήσουν αύριο, Σάββατο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις καταγγελίες της Ουκρανίας για ρωσική εισβολή στα εδάφη της, αλλά και το επίσημο αίτημά της για βοήθεια από το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Steffen Seibert, είναι πολύ πιθανή η λήψη νέων οικονομικών μέτρων εναντίον της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση από τον ουκρανό πρόεδρο την Πέμπτη ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος για να ενισχύσουν τους φιλορώσους αυτονομιστές και να δυσχεράνουν το έργο των ουκρανικών δυνάμεων.
Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, τα συγκεκριμένα μέτρα θα αποφασιστούν στην αυριανή Σύνοδο, στις Βρυξέλλες.
«Όταν η Ρωσία δεν άρχεται στο ύψος των ευθυνών της, τότε η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει», πρόσθεσε ο Steffen Seibert.
Μάλιστα, σημείωσε ότι το Βερολίνο από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρ μιας διπλωματικής λύσης της κρίσης και ότι δεν επιθυμούσε την επιβολή νέων κυρώσεων, ωστόσο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εκείνη είναι υπεύθυνη που δεν επιτρέπει στη Δύση να κάνει αλλιώς, στηρίζοντας τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι τόσο ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα όσο και η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία ως υπεύθυνη για την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, επικαλούμενοι τους ισχυρισμούς του Κιέβου ως απόδειξη αυτής της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης