Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας): Η Ρωσία έχει εξαπολύσει «ευθεία και ανοικτή επίθεση» στην Ουκρανία

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας): Η Ρωσία έχει εξαπολύσει «ευθεία και ανοικτή επίθεση» στην Ουκρανία
Ανήσυχος ο πρόεδρος της Ουκρανίας για την επιθετικότητα της Ρωσίας
Η Ρωσία έχει εξαπολύσει «ευθεία και ανοικτή επίθεση» στην Ουκρανία, τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko.
Όπως τόνισε η Ρωσία έχει μεταβάλει ριζικά εις βάρος του Κιέβου την ισορροπία στο πεδίο της σύγκρουσης για την αντιμετώπιση των φιλορώσων αυτονομιστών.
«Ευθεία και ανοικτή σύγκρουση έχει εξαπολυθεί κατά της Ουκρανίας από γειτονικό κράτος.
Αυτό έχει μεταβάλει την κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων κατά ριζικό τρόπο» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική ακαδημία του Κιέβου.
Μετά από τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανία, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις υπέστησαν σημαντικές ήττες, θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως προανήγγειλε ο Poroshenko.
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα που ο Poroshenko κάνει λόγο για ευθεία και ανοικτή επίθεση στην Ουκρανία και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov καλεί σε άμεση εκεχειρία στις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία, οι συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών μαίνονται στο Luhansk για τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης.
Νωρίτερα οι αυτονομιστές είχαν ανακοινώσει ότι είχαν θέσει υπό τον έλεγχο τους το αεροδρόμιο, κάτι που διέψευσαν οι Ουκρανικές Αρχές, αναφέροντας πως οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης