Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 6 Σεπτεμβρίου αρχίζουν εκ νέου οι συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και Ε.Ε. για το φυσικό αέριο

Στις 6 Σεπτεμβρίου αρχίζουν εκ νέου οι συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και Ε.Ε. για το φυσικό αέριο
Είχαν διακοπεί τον Ιούνιο, μετά τη διαφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας για την τιμή και την αποπληρωμή του χρέους για την προμήθεια φυσικού αερίου
Στις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι τριμερείς συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και Ε.Ε. για το φυσικό αέριο, οι οποίες είχαν διακοπεί τον Ιούνιο, όταν η Ρωσία και η Ουκρανία είχαν διαφωνήσει σχετικά με την τιμή και την αποπληρωμή του χρέους για την προμήθεια φυσικού αερίου, ύψους 5,3 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, η Ρωσία και η Ουκρανία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις τριμερείς συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου.
Η πιθανότητα να λάβουν χώρα την 6η Σεπτεμβρίου είναι 80%, σημείωσε και πρόσθεσε ότι Ρωσία και Ουκρανία περιμένουν την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παραστεί στις συνομιλίες σε όποιο μέρος και αν αποφασιστεί να λάβουν χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας.
Σύμφωνα με πηγή κοντά στον επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε., που επικαλείται το Itar Tass, η ημερομηνία σχετικά με την έναρξη των συνομιλιών θα μπορούσε να αποφασιστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης