Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: O Putin απειλεί την Ευρώπη - «Αν θέλω μπορώ να καταλάβω το Κιέβο σε δύο εβδομάδες» - Οι αποκαλύψεις Barroso

La Repubblica: O Putin απειλεί την Ευρώπη - «Αν θέλω μπορώ να καταλάβω το Κιέβο σε δύο εβδομάδες» - Οι αποκαλύψεις Barroso
Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία
Στις απειλές του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin σε βάρος των ευρωπαίων ηγετών, σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, αποκάλυψε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».
«Το πρόβλημα έχει ως εξής:
Τι θα συμβεί σε περίπτωση που επιθυμήσω να καταλάβω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες», απείλησε του ευρωπαίους ο Putin, όπως υποστηρίζει ο Barroso.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι εμφανίστηκαν διχασμένοι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όσον αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, με φόντο τη ρωσική επιθετικότητα σε βάρος της Ουκρανίας. 
Ουγγαρία, Σλοβακία και Κύπρος εμφανίστηκαν διστακτικές, καθώς είναι εξαρτημένες από τα ρωσικά συμφέροντα, και φοβούνται ότι μια κλιμάκωση των κυρώσεων θα αποτελέσει πλήγμα για τις οικονομίες τους.
Στον αντίποδα, οι χώρες της Βαλτικής πίεσαν για αυστηρότερες κυρώσεις, με την πρόεδρο της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaite να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με την Ευρώπη.
Την ίδια ώρα, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, εμφανίστηκε εξαγριωμένη με τον πρόεδρο Putin, κατηγορώντας τον για αθέτηση των δεσμεύσεων του κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων, με τη διαμεσολάβηση του Βερολίνου.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, τονίζοντας ότι η Ρωσία παραμένει στρατηγικός εταίρος της Ε.Ε. όσον αφορά την οικονομία και την ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης