Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το β' τρίμηνο του 2014

Αυστραλία: Διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το β' τρίμηνο του 2014
Ανήλθε σε 13,7 δισ. δολάρια Αυστραλίας
Διευρύνθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Αυστραλίας στο β' τρίμηνο του 2014 στο ποσό των 13,7 δισ. δολ. Αυστραλίας σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Οικονομολόγοι ανέμεναν μεγαλύτερη άνοδο, στα 14 δισ. δολ. Αυστραλίας.
Το έλλειμμα για το πρώτο τρίμηνο του έτους αναθεωρήθηκε ανοδικά στα 7,8 δισ. δολ. Αυστραλίας από 5,7 δισ. δολ. Αυστραλίας με βάση τα αρχικά στοιχεία.
Το πλεόνασμα σε τρόφιμα και υπηρεσίες υποχώρησε στα 3,6 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο, που αναμένεται να αφαιρέσει 0,9% από την ανάπτυξη του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Οι τιμές εξαγωγών για προϊόντα - κλειδιά, όπως το σιδηρομετάλλευμα και ο άνθρακας, υποχώρησαν σημαντικά φέτος, τροφοδοτώντας αρνητικά τους μηνιαίους εμπορικούς λογαριασμούς της Αυστραλίας.
Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος, του περισσότερο εξαγώγιμου προϊόντος της Αυστραλίας, υποχώρησε κάτα από το 0,90 δολάριο Αμερικής ο τόνος και είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Το καθαρό εξωτερικό χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά 2% το δεύτερο τρίμηνο έναντι του πρώτουμ στα 865 δισ. δολάρια Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης