Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη θυγατρική της Ιntracom, ΙDE, κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον πύραυλο ESSM της Raytheon

tags :
Στη θυγατρική της Ιntracom, ΙDE, κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον πύραυλο ESSM της Raytheon
H συμμετοχή της αναμένεται να ανέλθει σε 20 εκατ. δολάρια
Στη θυγατρική της Intracom Holings, IDE, κατακυρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τη σχεδίαση του νέου Ψηφιακού Επεξεργαστή Δεδομένων (Digital Data Processor-DDP)του πυραύλου επιφανείας-αέρος ESSM (Evolved SeaSparrow Missile) που κατασκευάζει η εταιρία Raytheon.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πολυετής συμμετοχή της IDE στο έργο, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης παραγωγής του ESSM Block 1, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20 εκατ. δολάρια.
Ο ψηφιακός επεξεργαστής δεδομένων είναι αναπόσπαστο μέρος του τμήματος καθοδήγησης του πυραύλου ESSM.
Η τεχνική λύση της IDE βασίζεται στη νέα τεχνολογία System-on-Chip, που παράλληλα επιτυγχάνει επεκτασιμότητα και δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης.
Ο χρόνος υλοποίησης της νέας σχεδίασης είναι δυο (2) έτη, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι φάσεις επαλήθευσης και πιστοποίησης.
Με 18 βιομηχανικούς εταίρους που εκπροσωπούν 10 χώρες, ο πύραυλος ESSM είναι το κορυφαίο πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας για παραγωγή πυραύλων στον κόσμο.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της IDE, Γεώργιο Τρουλλινό, «η νέα επιτυχία επιβεβαιώνει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα της IDE, αλλά και το ανώτατο τεχνολογικό επίπεδο της εταιρείας σε τεχνολογίες αιχμής που έμπρακτα πλέον αναγνωρίζεται από τους διεθνείς συνεργάτες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης