Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατό στην Αν. Ουκρανία αναπτύσσει το ΝΑΤΟ - Στις 13 Σεπτεμβρίου η έναρξη των νατοϊκών επιχειρήσεων - Συμμετέχουν 12 κράτη

Στρατό στην Αν. Ουκρανία αναπτύσσει το ΝΑΤΟ - Στις 13 Σεπτεμβρίου η έναρξη των νατοϊκών επιχειρήσεων - Συμμετέχουν 12 κράτη
«Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης»

Την αποστολή επίγειων στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία επιβεβαίωσε το ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην - εν εξελίξει - ρωσο-ουκρανική διαμάχη.
Στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας, Anders Rasmussen, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη της Ουκρανίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Τα νατοϊκά στρατεύματα θα αποβιβαστούν στην Ουκρανία στις 13 Σεπτεμβρίου και η αποστολή τους θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου.
«Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 12 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.
Χθες, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ προανήγγειλε την αποστολή 4.000 στρατιωτών στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας.
Μάλιστα, τόνισε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις δύνανται να αναπτυχθούν στην περιοχή εντός των επόμενων δύο 24ωρων.
Βέβαια, διευκρινίστηκε πως η παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων δεν θα είναι επί μόνιμης βάσης, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα ερχόταν σε αντίθεση με την Ιδρυτική Πράξη μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης