Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση περί κατάληψης του Κιέβου - Σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία Putin-Barroso

Ρωσία: Διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση περί κατάληψης του Κιέβου - Σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία Putin-Barroso
Προθεσμία δύο ημερών στην ΕΕ δίνει η Μόσχα προκειμένου να ανακαλέσει
Διαψεύδει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο τις φήμες περί δήλωσης του Ρώσου Προέδρου, V. Putin ότι «θα μπορούσε να καταλάβει το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Μ. Berroso είπε ότι ο Putin δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έθεσε για την παρουσία ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία και εμφανίστηκε απειλητικός: «Αν θέλω, μπορώ να καταλάβω το Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες».
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να δημοσιεύσει τη μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, προκειμένου όπως τονίζει να αποδείξει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είπε ποτέ αυτή την φράση.
Η Μόσχα «είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο (αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας) ώστε να άρει κάθε παρεξήγηση» ανέφερε σε επιστολή του προς τον Barrosο Ρώσος πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σύμφωνα με το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.
Η συνομιλία θα δοθεί στη δημοσιότητα εκτός και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημερώσει τη Ρωσία μέσα στις επόμενες δύο ημέρες ότι διαφωνεί με την ενέργεια αυτή, διευκρίνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Το επίμαχο τηλεφώνημα έγινε την Παρασκευή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα έκανε λόγο για «πολύ ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων».
«Αυτό ξεπερνά τη διπλωματική πρακτική, εάν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν είναι του επιπέδου μιας σοβαρής πολιτικής προσωπικότητας», σχολίασε ο Γιούρι Ουσάκοφ, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για διεθνή θέματα. «Είτε ειπώθηκαν αυτές οι λέξεις είτε όχι, εγώ πιστεύω ότι απομονώθηκαν από το πλαίσιό τους και είχαν εντελώς διαφορετική σημασία», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης