Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουβέλη με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ – Σημαντικά τα κενά εκπαιδευτικών, υποβαθμίζεται η παιδεία

Συνάντηση Κουβέλη με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ – Σημαντικά τα κενά εκπαιδευτικών, υποβαθμίζεται η παιδεία
Τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ
Τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε την ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι τα κενά διαμορφώνουν συνθήκες υποβάθμισης του επιπέδου της παιδείας.
Όπως επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουβέλης, «η παιδεία συνολικότερα έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν» και πρόσθεσε ότι χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές για να υπηρετηθεί το δημόσιο σχολείο και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα των συντελεστών της εκπαίδευσης, που είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως το μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, τα σχολεία ανοίγουν με πάρα πολλά κενά με καθηγητές, «τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να προωθηθεί η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών, με δεδομένο ότι έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τα κενά εξακολουθούν να είναι μεγάλα».
Μάλιστα, όπως επισήμανε, αυτά τα κενά είναι που διαμορφώνουν συνθήκες υποχώρησης του επιπέδου του περιεχομένου και της ποιότητας της παιδείας.
Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης, μετά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση του κ. Κουβέλη με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, παρόντες ήταν η βουλευτής Μ. Ρεπούση και το μέλος της Ε.Ε. Δ. Λουκάς, υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης