Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Δραματικά αύξηση των μεταναστών - Δεν θα αφήσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας να γίνουν ξέφραγο αμπέλι

Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας): Δραματικά αύξηση των μεταναστών - Δεν θα αφήσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας να γίνουν ξέφραγο αμπέλι
Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο πολυτελές σκάφος αξίας  400.000 ευρώ, που κατασχέθηκε στη Πάτμο καθώς  μετέφερε μετανάστες
Διπλό μήνυμα για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τις εξαιρετικά αυξημένες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το τελευταίο οκτάμηνο, ειδικά τον περασμένο Αύγουστο.
«Δεν πρόκειται τα θαλάσσια σύνορά μας να γίνουν ξέφραγο αμπέλι. Θα συνεχίσουμε να τα επιτηρούμε» ξεκαθάρισε αφενός ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας αφετέρου ότι «ούτε και πρόκειται να σταματήσουμε να προσπαθούμε να σώζουμε κάθε ζωή που κινδυνεύει στη θάλασσα».
Με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία να περιμένουν  στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν στην Ευρώπη και με την εκτίμηση ότι τουλάχιστον 100.000 από αυτούς θα επιχειρούν άμεσα να έρθουν στην Ελλάδα ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.  Ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσιάζοντας στους ξένους ανταποκριτές τα «δραματικά στοιχεία» αναφέρθηκε στο κίνδυνο  να χαθούν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα από την έλλειψη πόρων είπε πως η Ελλάδα  ήδη ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας επιπλέον κονδύλια ύψους 63 εκα. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το συνολικό κόστος των επιχειρήσεων θα έχει ξεπεράσει τα 76 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε και τη συνεργασία των τουρκικών αρχών για τον περιορισμό της μετανάστευσης. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ίδιος θα έχει συζήτηση με τον Τούρκο νέο υπουργό Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, ενώ και ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, θα συναντηθεί τον επόμενο μήνα στον Πειραιά με τον τούρκο ομόλογό του.
Επιπλέον, ζήτησε και από την ιταλική προεδρία της ΕΕ να δώσει βάρος στο μεταναστευτικό, λέγοντας πως «η Ελλάδα σήμερα σηκώνει ένα πάρα πολύ μεγάλο βάρος, γεγονός για το οποίο οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να γίνουν κοινωνοί και βεβαίως να συνδράμουν ανάλογα». Παράλληλα,  τόνισε ότι  ως αρμόδιος επίτροπος, θα έπρεπε να τοποθετηθεί  «αν όχι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κάποιος από τις χώρες που έχουν το πρόβλημα».
Από την αρχή του έτους από τη θάλασσα σώθηκαν 6.500 άνθρωποί από τους 15.500 που πέρασαν τα σύνορα. Στο τέλος του χρόνου εκτιμάται ότι θα έχει ξεπεράσει τους 31.000.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο πολυτελές σκάφος αξίας  400.000 ευρώ, που κατασχέθηκε στη Πάτμο καθώς  μετέφερε μετανάστες . Οι τρεις διακινητές που συνελήφθησαν αποβίβαζαν 2 με 3 άτομα σε κάθε παραλία για να μη γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης