Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται η διάσκεψη του ΣτΕ για την επιστροφή των περικοπών στους ένστολους

Συνεχίζεται η διάσκεψη του ΣτΕ για την επιστροφή των περικοπών στους ένστολους
ο ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δύο πλευρών (κυβέρνησης και ενστόλων) να παρασταθούν στη διάσκεψη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών η διάσκεψη της τριμελούς Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου Σωτ. Ρίζο, για την αίτηση των ενστόλων που ζητούν να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στις αμετάκλητες αποφάσεις του δικαστηρίου για τις περικοπές των αποδοχών τους.
Το ΣτΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δύο πλευρών (κυβέρνησης και ενστόλων) να παρασταθούν στη διάσκεψη.
Η επιτροπή δεν ολοκλήρωσε και θα συνεχίσει μέσα στις επόμενες μέρες τη διάσκεψη, σε ημερομηνία που θα ορίσει ο κ. Ρίζος (εκτός από τον κ. Ρίζο, μέλη της Επιτροπής είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Δημήτρης Αλεξανδρής).
Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο έκρινε ομόφωνα ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές και υποχρέωσε την κυβέρνηση να καταβάλει τις διαφορές των αποδοχών τους.
Όμως δεν υπήρξε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ και έτσι οι ένστολοι κατέθεσαν τον περασμένο μήνα αιτήσεις στην Επιτροπή Συμμόρφωσης ζητώντας να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στην αμετάκλητη δικαστική απόφαση της Ολομέλειας.
Τις αιτήσεις κατέθεσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης