Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορηματικά αντίθετος με τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ, ο πρώην πρόεδρος της Trichet - Θετικός στις αγορές ABS

tags :
Κατηγορηματικά αντίθετος με τη μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ, ο πρώην πρόεδρος της Trichet - Θετικός στις αγορές ABS
"Οι νέες φούσκες αναγκαστικά δημιουργούνται όταν υπάρχει απεριόριστη παροχή ρευστότητας σε μηδενικά επιτόκια"
Την πλήρη αντίθεση του στις νέες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής της ευρω-τράπεζας, Jean-Claude Trichet, προειδοποιώντας ότι τα απεριόριστα ποσά ρευστότητας με επιτόκια κοντά στο μηδέν θα έχουν "ανεπιθύμητες αντιπαραγωγικές συνέπειες".
"Είναι αλήθεια ότι οι νέες φούσκες αναγκαστικά δημιουργούνται όταν υπάρχει απεριόριστη παροχή ρευστότητας σε μηδενικά επιτόκια", δήλωσε ο Trichet στο CNBC από το Φόρουμ της Ambrosetti στην Ιταλία.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ΕΚΤ εξέπληξε τους επενδυτές και τις αγορές την Πέμπτη αποφασίζοντας τη μείωση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, ενώ ανακοίνωσε και ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης μειώθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό των 0,05%.
Αντίθετα, ο Trichet είπε ότι εμπιστεύεται την κίνηση να αγοράσει η ΕΚΤ ABS και είπε ότι ήταν «πάρα πολύ σημαντική».
Άλλωστε, ο πρόεδρος Μ. Draghi δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει μόνο τα λιγότερο επικίνδυνα τμήματα των τιτλοποιημένων χρεών και δανείων, καθώς και εκείνα που διαθέτουν εγγυήσεις.
"Γι 'αυτό και θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην ΕΚΤ. Γιατί θα επικεντρωθεί εκεί που υπάρχει πρόβλημα, δηλαδή, στους ιδιωτικούς διαπραγματεύσιμους τίτλους", δήλωσε ο Trichet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης