Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο – Στο 2,9% αναμένει την ανάπτυξη του ΑΕΠ η κεντρική τράπεζα

Αυστραλία: Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο – Στο 2,9% αναμένει την ανάπτυξη του ΑΕΠ η κεντρική τράπεζα
Τα αδύναμα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η εγχώρια οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα φέτος
Υποχώρησε ελαφρώς η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία τον Αύγουστο, έπειτα από μια ισχυρή άνοδο τον Ιούλιο, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας που είδε σήμερα, Τρίτη, το φως της δημοσιότητας.
Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 8 μονάδες τον Αύγουστο από 10 τον Ιούλιο, ενώ οι επιχειρηματικές συνθήκες υποχώρησαν κατά 4 μονάδες, στις 4 έπειτα από άνοδο 5 μονάδων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία στη μηνιαία επιχειρηματική έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας.
Η έκθεση υποδηλώνει ότι η εγχώρια οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα φέτος, καθώς οι επενδύσεις στον τομέα των ορυχείων υποχώρησαν έπειτα από το τέλος μιας δεκαετούς άνθησης που τροφοδότησε η ζήτηση για πρώτες ύλες από την Κίνα.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2014-2015 στο 2,9% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3,1%, ενώ για το οικονομικό έτος 2015-16 προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της στο 3,4% από 3,2%.
Η κεντρική τράπεζα έχει διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο χαμηλό - ρεκόρ του 2,5% εδώ και 13 μήνες σε μια προσπάθεια να τονώσει την εγχώρια ζήτηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης