Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προς Attica bank - Και reverse split και discount 50% για την τιμή της ΑΜΚ και ξένοι που την θέλουν τσάμπα - Ο μικρομέτοχος τι θα απογίνει;

tags :
Προς Attica bank - Και reverse split και discount 50% για την τιμή της ΑΜΚ και ξένοι που την θέλουν τσάμπα - Ο μικρομέτοχος τι θα απογίνει;
Η Attica bank βρίσκεται σε δύσκολη θέση αλλά πρέπει να διασωθεί, να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παραμείνει αυτόνομη
Το www.bankingnews.gr εδώ και πολλούς μήνες με πολύ σαφή και ξεκάθαρο τρόπο είχε ταχθεί υπέρ της αυτόνομης πορείας της Attica bank.
Παρ΄ ότι η τράπεζα κατέχει το 2% της αγοράς και οι 4 συστημικές τράπεζες το 95% άρα ο ανταγωνισμός θα ήταν αμείλικτος για την μικρή Attica bank ωστόσο αξίζει η τράπεζα να διασωθεί, χρειαζόμαστε την Attica bank όχι για την διαφήμιση που ορισμένοι μπορεί να νομίσουν αλλά γιατί χρειάζεται η Ελλάδα και μικρές τράπεζες, χρειαζόμαστε τραπεζικές άδειες στην Ελλάδα. 
Πριν 11 μήνες προειδοποιήσαμε, προσέξτε προειδοποιήσαμε ότι η Attica bank θα βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση και θα υποχρεωθεί να ανακεφαλαιοποιηθεί με εξευτελιστικούς όρους.
Πριν 11 μήνες γράψαμε και έκτοτε το επαναλάβαμε δεκάδες φορές ότι θα υποχρεωθεί σε reverse split.
Μάλιστα η Attica bank πολλές φορές μας είχε κάνει συστάσεις λέγοντας ότι θα διαψευστούμε.
Δυστυχώς χθες 8 Σεπτεμβρίου του 2014 η Attica bank ανακοίνωσε reverse split.
Το www.bankingnews.gr επίσης είχε προειδοποιήσει πάλι εδώ και πολλούς μήνες ότι οι ξένοι επενδυτές θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 434 εκατ σε εξευτελιστικές τιμές.
Γράφαμε μάλιστα ότι θέλουν να την αγοράσουν τσάμπα την Attica bank.
Είχαμε επισημάνει ότι θα δούμε τιμή προ RS στην ΑΜΚ στα 0,08 ευρώ όταν η μετοχή ήταν 0,25 ευρώ εκείνη την περίοδο.
Η μετοχή σήμερα 9 Σεπτεμβρίου του 2014 έχει υποχωρήσει στα 0,1160 ευρώ και με βάση την λογική προ RS η νέα τιμή της ΑΜΚ θα διαμορφωθεί στα 0,08 ευρώ στο καλό σενάριο στα 0,06 ευρώ στο σενάριο με discount 50%.
Ωστόσο εσχάτως κάποιοι διαρρέουν ότι ορισμένα funds έχουν προτείνει τιμή για την ΑΜΚ προ RS στα 0,03 ευρώ.
Την πληροφορία αυτή δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να διασταυρώσει και ομολογουμένως την βρίσκουμε ακραία καταστροφική.
Ωστόσο αποκλείεται να υλοποιηθεί ΑΜΚ χωρίς μεγάλο discount όταν η Eurobank πραγματοποίησε ΑΜΚ στα 0,31 ευρώ ή με discount 80% σε σχέση με την προηγούμενη αύξηση στα 1,54 ευρώ.
Γιατί τα επισημαίνουμε όλα αυτά;
Γιατί η διοίκηση της Attica bank και ειδικά το ΤΣΜΕΔΕ, σχεδόν μας απαξίωσε λέγοντας ότι σε όλα θα διαψευστούμε.
Άλλοι έχουν διαψευστεί έως τώρα.
Το ΤΣΜΕΔΕ σε αυτή την φάση φοβούμαστε ότι μέσω του μηχανισμού 108-221 εκατ ευρώ προσπαθεί να διασωθεί αγνοώντας όλους τους άλλους μετόχους.
Τα 108 -221 εκατ είναι το εύρος συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ στην νέα ΑΜΚ των 434 εκατ. αλλά ο σκοπός του εύρους δεν σχετίζεται μόνο με την κάλυψη του 50% της ΑΜΚ (το ΤΣΜΕΔΕ θέλει κατ΄ ελάχιστο 34% που μπορεί να το πετύχει με τα 108 εκατ αν συγκεντρωθεί όλο το ποσό των 434 εκατ) αλλά το εύρος πέραν των άλλων θα χρησιμοποιηθεί και ως μηχανισμός αντιστάθμισης του dilution.
Ύψος αύξησης, μερική συμεμτοχή ΤΣΜΕΔΕ, τιμή αύξησης όλα σχετίζονται με το dilution.
Το ΤΣΜΕΔΕ λοιπόν ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα του αλλά οι υπόλοιποι μέτοχοι, οι μικρομέτοχοι, οι μέτοχοι γενικώς τι θα απογίνουν;
Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος της κριτικής μας 11 μήνες.
Το ΤΣΜΕΔΕ κοίταξε... τα συμφέροντα του.... ΤΣΜΕΔΕ και αδιαφόρησε για όλους τους υπόλοιπους μετόχους.
Μέγα λάθος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης