Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλαλούμ με τις κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Μόσχας - Δίχως συμφωνία και η σημερινή συνεδρίαση της Κομισιόν

Αλαλούμ με τις κυρώσεις της Ε.Ε. εναντίον της Μόσχας - Δίχως συμφωνία και η σημερινή συνεδρίαση της Κομισιόν
Αύριο θα συνεχιστούν οι συζητήσεις - "Ναι" της Γερμανίας στις νέες κυρώσεις
Kενό γράμμα εξακολουθούν να αποτελούν οι απειλές της Ε.Ε. για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, καθώς η Κομισιόν απέτυχε να συμφωνήσει στη διεύρυνση των περιοριστικών μέτρων.
Ειδικότερα, οι πρέσβεις των κρατών – μελών της Ε.Ε., κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, απέτυχαν να συμφωνήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων, αναβάλλοντας την απόφαση για τις επόμενες ημέρες.
«Δεν επήλθε συμφωνία για τις κυρώσεις. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο» αναφέρει στο πρακτορείο Reuters, κορυφαίος αξιωματούχος.
Πάντως, σύμφωνα με έτερη πηγή, οι κυρώσεις τελικώς θα εφαρμοστούν, με τις ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται την Παρασκευή.
Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η γερμανική πλευρά πίεζε για την άμεση εφαρμογή των κυρώσεων, ενώ την ίδια στιγμή, αρκετές χώρες εκτιμούσαν πως εφόσον η εκεχειρία διατηρείται, δεν απαιτείται η λήψη νέων περιοριστικών μέτρων εναντίον της Μόσχας.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Για το ζήτημα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας αναφέρθηκαν με το… καλημέρα ο νέος Επίτροπος Εμπορίου και η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
Λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Angela Merkel, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Federica Mogherini επισήμανε πως η Ε.Ε. ακόμη εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, η Κομισιόν ενέκρινε το νέο «πακέτο» κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, με την ενεργοποίηση του ωστόσο, να μετατίθεται για το μέλλον.
Άλλωστε και η Angela Merkel νωρίτερα, διαμήνυσε πως οι κυρώσεις της Ε.Ε. ακόμη τελούν υπό εξέταση, καθώς τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Βέβαια, ο νέος Επίτροπος Εμπορίου, De Gucht εμφανίστηκε πιο αυστηρός, καθιστώντας πιθανή την επιβολή νέων κυρώσεων, ακόμη και εάν η εκεχειρία διατηρηθεί.
Πάντως, όσο οι μέρες περνούν και η κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία τηρείται – έστω και με ελάχιστες εξαιρέσεις – το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων εξασθενεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης