Τελευταία Νέα
Οικονομία

Roth (Γερμανός αξιωματούχος): Το ζήτημα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί - Στο πλευρό της Ελλάδας η Γερμανία

Roth (Γερμανός αξιωματούχος): Το ζήτημα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί - Στο πλευρό της Ελλάδας η Γερμανία
Οι προσπάθειες και το θάρρος των Ελλήνων αξίζουν τον μεγαλύτερο σεβασμό μας
Τη βεβαιότητα πως το ζήτημα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μ. Roth.
"Το ζήτημα των επανορθώσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχει νομικά και οριστικά διευκρινιστεί", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια μετέφερε τον σεβασμό και τη στήριξη του Βερολίνου στην ελληνική προσπάθεια μιλώντας για μεταρρυθμίσεις.
"Ζητήματα αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν για την Γερμανία νομικώς οριστικά διευκρινιστεί. Αυτό δεν απαλλάσσει τη Γερμανία από την ιστορική ευθύνη να εξετάσει τις φρικαλεότητες και τις αδικίες», τόνισε.
Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι επιθυμεί και ο ίδιος να συμβάλλει ώστε "οι επιβαρυμένες ελληνογερμανικές σχέσεις
να βελτιωθούν".
Επίσης επανέλαβε την ελπίδα "το ζήτημα των αποζημιώσεων να μην εμποδίσει άλλα ζητήματα της συνεργασίας".
Ο Roth παραδέχθηκε ότι "δεν υπάρχει προφανώς ενιαία άποψη μεταξύ των ιστορικών σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις κατά τη δεκαετία του '50", αλλά υπογράμμισε ότι αυτονόητα η γερμανική κυβέρνηση είναι ανοιχτή, εάν το ζήτημα πρόκειται να τύχει επιστημονικής επεξεργασίας.

Η Γερμανία σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ο Roth σημείωσε ότι η Γερμανία στέκεται σταθερά στο πλευρό της Eλλάδας και αναγνώρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα επαχθείς για τους Έλληνες πολίτες, για να συνεχίσει: "Οι προσπάθειές τους και το θάρρος τους αξίζουν τον μεγαλύτερο σεβασμό μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών μας δεν είναι κάτι αυτονόητο. Προϋπόθεση για την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη αποτελεί η αμοιβαία κατανόηση. Για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα την Ιστορία μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης