Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Στο 6,1% έπεσε η ανεργία τον Αύγουστο - Προστέθηκαν 121 χιλ.νέες θέσεις εργασίας

Αυστραλία: Στο 6,1% έπεσε η ανεργία τον Αύγουστο - Προστέθηκαν 121 χιλ.νέες θέσεις εργασίας
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στους αναλυτές η ραγδαία ενίσχυση του εργατικού δυναμικού
Θετικά τα στοιχεία του Αυγούστου, που εξέδωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της Αυστραλίας, για την ανεργία, καθώς έπεσε από το επίπεδο ρεκόρ των δώδεκα τελευταίων ετών, στο οποίο είχε ανέλθει τον Ιούλιο.
Ειδικότερα, 121 χιλ. πολίτες βρήκαν θέση εργασίας μέσα στον Αύγουστο, εκ των οποίων 106,7 χιλ. μειωμένου ωραρίου, γεγονός που έφερε την ανεργία στο 6,1% έναντι 6,4%, στο οποίο είχε βρεθεί τον Ιούλιο.
Η ανεργία είχε αρχίσει να αυξάνεται τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των μειωμένων επενδύσεων στο τομέα βιομηχανικής παραγωγής πόρων, ο οποίος υπήρξε καταλύτης στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τα τελευταία 23 χρόνια.
Επιπλέον, η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού αυξήθηκε σε μηνιαία βάση, από 64,9% σε 65,2%, άλλο ένα σημάδι ότι η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώνεται.
Η ζήτηση για εργατικό δυναμικό φαίνεται ενισχυμένη, ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν και από την αλλαγή στη μεθοδολογία καταμέτρησης των δεδομένων, καθώς αν και πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία ενίσχυση του εργατικού δυναμικού από το 1978, οι συνολικές ώρες εργασίας που συμπληρώθηκαν παρέμειναν στα επίπεδα του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης