Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θετική απόφαση του ΣτΕ: Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - Ανεπανόρθωτη η οικονομική βλάβη των εμπόρων

Θετική απόφαση του ΣτΕ: Αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές - Ανεπανόρθωτη η οικονομική βλάβη των εμπόρων
Το ΣτΕ έκρινε ότι από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη»
Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στη συγκυβέρνηση, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ειδικότερα το ΣτΕ με απόφαση του βάζει, προσωρινά τουλάχιστον μέχρι την εκπνοή του 2014, τέλος στο άνοιγμα των καταστημάτων κατά τις Κυριακές, κάνοντας δεκτή την αίτηση των εμπόρων και αναστέλλοντας την επίμαχη απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότι από την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι θα υποστούν «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη» οι καταστηματάρχες, οι έμποροι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει επαγγελματικές Ομοσπονδίες εμπόρων, ιδιωτικών υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως  αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στην Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης που επιτρέπει πιλοτικά για ένα έτος την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Η αναστολή υλοποίησης της επίμαχης απόφασης ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή. Η οριστική απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί στο τέλος του έτους ή με την είσοδο  του ερχόμενου.
Η Ολομέλεια, έκρινε ότι η ηθική βλάβη των εμπόρων, υπαλλήλων, κ.λπ.  που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».
         
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης