Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Οι αναδυόμενες αγορές κινούνται προς μία περίοδο συνεχούς ολίσθησης

Financial Times: Οι αναδυόμενες αγορές κινούνται προς μία περίοδο συνεχούς ολίσθησης
Το αμερικανικό δολάριο και η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας ωθούν τις αναδυόμενες αγορές σε πτωτική πορεία
Οι αναδυόμενες αγορές οδεύουν γοργά προς μια περίοδο αδιάκοπης ολίσθησης, σημειώνουν σε άρθρο τους οι Financial Times, κυρίως εξαιτίας της κακής πορείας της κινεζικής αγοράς και της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου.
Ο δείκτης FTSE Emerging Index έχει πέσει σήμερα κατά 0,7%, αναφέρει το άρθρο, καταγράφοντας πτώση για 8η συνεχόμενη μέρα, αλλά και μία από τις χειρότερες επιδόσεις του από το Νοέμβριο του 2012.  
Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας που ενίσχυσαν το φόβο για την πορεία των εν λόγω αγορών, καθώς ήταν ιδιαιτέρως απογοητευτικά.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα δεν θα καταφέρει να αγγίξει τον στόχο του +7,5% για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2014.
Η οικονομία της Κίνας, αναφέρει το άρθρο, είναι δείκτης της συνολικής πορείας των αναπτυσσόμενων αγορών, καθώς τα αποτελέσματά της απηχούν και τα αποτελέσματα των άλλων οικονομιών.
Ο κίνδυνος μπορεί να καθρεφτίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα της Κίνας, ωστόσο προκύπτει κυρίως από την «αναγέννηση» του αμερικανικού δολαρίου και τις εκτιμήσεις των αναλυτών και των επενδυτών, που θεωρούν ότι επίκειται αύξηση των επιτοκίων από τη Yellen, στοιχεία που στο παρελθόν είχαν αρνητικές επιπτώσεις στια αναδυόμενες οικονομίες.
Να σημειωθεί ότι μόνο η τουρκική λίρα, από τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, έχει καταφέρει σήμερα, και μέχρι στιγμής, να κερδίσει έναντι του δολαρίου, ενώ και το κόστος δανεισμού των εν λόγω αγορών έχει σήμερα αυξητική τάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης