Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο ΣτΕ κρίνεται η «τύχη» της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής - Τις επόμενες ημέρες η κρίσιμη απόφαση

Στο ΣτΕ κρίνεται η «τύχη» της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής - Τις επόμενες ημέρες η κρίσιμη απόφαση
Η Χρυσή Αυγή έχει προσφύγει εναντίον του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνεται η τύχη της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανώτερου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί επί της αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται πως η Βουλή το Δεκέμβριο του 2013, ενέκρινε νομοσχέδιο, βάσει του οποίου αναστέλλεται η χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, των οποίων οι βουλευτές ή ο επικεφαλής αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις.
Αντιδρώντας στην απόφαση της Βουλής, η Χρυσή Αυγή είχε προσφύγει στο ΣτΕ αιτούμενη την ακύρωση του νομοσχεδίου, με το αιτιολογικό πως παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, το άρθρο 5 του Συντάγματος που θεσπίζει την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) και  το άρθρο 29 του Συνταγματικού χάρτη, που ορίζει ότι τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος για τις εκλογικές στους δαπάνες.
Σημειώνεται πως κατά την πρωτόδικη απόφασή του το Μάιο του 2014, το ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή της Χρυσής Αυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης