Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με κεφάλαια 5,5 εκατ. ενισχύεται το υπουργείο Παιδείας – Αφορούν την καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος

Με κεφάλαια 5,5 εκατ. ενισχύεται το υπουργείο Παιδείας – Αφορούν την καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος
Η απόφαση ελήφθη από το ΥΠΟΙΚ και έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας, Α. Λοβέρδου
Με επιπλέον κεφάλαια 5,5 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας, τα οποία θα κατευθυνθούν στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «η λελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών».
Σε συνέχεια σχεδίου του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου, και σχετικού αιτήματος, σημειώνεται, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με πιστώσεις 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού».
Η ενίσχυση αυτή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αφορά την καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.
«Η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της», καταλήγει η ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης