Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Neutral για τα ελληνικά ομόλογα - Πως θα είναι η Ελλάδα μετά το μνημόνιο

Nomura: Neutral για τα ελληνικά ομόλογα - Πως θα είναι η Ελλάδα μετά το μνημόνιο
Οι νέες διαπραγματεύσεις θα είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται να διαρκέσουν πολλούς μήνες
Neutral (oυδέτερη) για τα ελληνικά ομόλογα δηλώνει η Νomura, εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Όπως επισημαίνει στη σημερινή 12σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Greece: Taking stock ahead of the critical review" (Ελλάδα: Απολογισμός πριν από την κρίσιμη αξιολόγηση) που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η ιαπωνική τράπεζα εκτιμά ότι η Ελλάδα αναμένεται να μπει σε νέες περιπέτειες από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει ο κρίσιμος γύρος των διαπραγματεύσεων.
Όπως εκτιμά η Nomura, οι νέες διαπραγματεύσεις θα είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται να διαρκέσουν πολλούς μήνες, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.
Η Nomura εκφράζει ειδικότερα ανησυχία για το δημοσιονομικό κενό του 2015, αλλά και για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Η Ελλάδα στη μετά την τρόικα εποχή
Στην εν λόγω έκθεσή τους οι αναλυτές της Nomura επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν την επόμενη μέρα της Ελλάδας, στη μετά την τρόικα εποχή, στη μετά το μνημόνιο εποχή.
Ειδικότερα, η ιαπωνική τράπεζα προβλέπει για το εγγύς μέλλον της Ελλάδας:
- Μια ευέλικτη παρουσία του ΔΝΤ
- Χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής από τον ESM
- Eπιβολή όρων για την περιόδο 2015 - 2016 που θα συνδέονται με τον νέο γύρο ελάφρυνσης του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης