Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

O ενθουσιασμός των ξένων για την Ελλάδα έχει δραστικά περιοριστεί τα πρώτα μηνύματα από το road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο

O ενθουσιασμός των ξένων για την Ελλάδα έχει δραστικά περιοριστεί τα πρώτα μηνύματα από το  road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο
Οι ξένοι προβληματίζονται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα....
Οι πρώτες επαφές που πραγματοποιούν οι έλληνες επιχειρηματίες, τραπεζίτες και αναλυτές στο Λονδίνο στο πλαίσιο του road show της ΕΧΑΕ, αναδεικνύουν ότι κάτι έχει αλλάξει στο εξωτερικό για την Ελλάδα.
Η αλλαγή αυτή είναι προς το χειρότερο.
Στο παρελθόν, σε διάφορες παρουσιάσεις, το ενδιαφέρον των ξένων ήταν ένθερμο, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, θεωρούν ότι πρέπει να περιορίσουν το ρίσκο τους στην Ελλάδα.
Με βάση πληροφορίες στις πρώτες επαφές που έχουν υπάρξει και οι οποίες θα ενταθούν σήμερα και αύριο όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις του ελληνικού road show στο Λονδίνο, εξάγονται ορισμένα πρώτα συμπεράσματα
1)Η Ελλάδα δεν έχει την δυναμική που είχε αναπτύξει μήνες πριν και οδήγησαν στην επένδυση 8,3 δισεκ. στις τράπεζες.
Οι ξένοι επενδυτές έχουν χάσει την ορατότητα για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδος και αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στην πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς που είναι εγκλωβισμένη εδώ και πολλές εβδομάδες.
2)Για τα stress tests των τραπεζών εκτιμούν ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες το maximum 3 δισεκ. και 2 ή 3 τράπεζες θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου.
Δεν φαίνονται οι ξένοι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών.
3)Όμως ο πλέον κρίσιμος παράγοντας για την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών στην Ελλάδα είναι οι πολιτικές εξελίξεις και στο σκέλος αυτό οι ξένοι εμφανίζονται προβληματισμένοι.
Διαβάζουν δηλώσεις για bank run και κρατικοποιήσεις και όλα αυτά προκαλούν σοβαρό προβληματισμό.
Στο πρώτο κύμα επαφών που σημειώθηκε χθες – σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν εκατοντάδες συναντήσεις – εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ξένοι έχουν αποστασιοποιηθεί, δεν δείχνουν τον ίδιο ενθουσιασμό που έδειχναν για την Ελλάδα πριν μήνες.
Ανησυχούν για την πορεία της χώρας και γενικώς έχουν περιορίσει δραστικά τα σχέδια για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου στην Ελλάδα.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης