Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πέντε τομείς χωρίζονται οι περιοχές στη ζώνη εκεχειρίας στην Αν. Ουκρανία – Θα εποπτεύονται από επιτηρητές του ΟΑΣΕ

Σε πέντε τομείς χωρίζονται οι περιοχές στη ζώνη εκεχειρίας στην Αν. Ουκρανία – Θα εποπτεύονται από επιτηρητές του ΟΑΣΕ
Συνολικά θα οριστούν περί τους 350 επιτηρητές στους πέντε τομείς, τα σύνορα των οποίων είναι θέμα υπό διαπραγμάτευση
Τον χωρισμό της ζώνης εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία σε πέντε τομείς, οι οποίοι θα εποπτεύονται συνολικά από περίπου 350 επιτηρητές του ΟΑΣΕ, ανέφερε ο πρέσβης της Ρωσίας στον Οργανισμό, Αντρέι Κελίν, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ιtar-Tass.
Το σχέδιο να χωριστεί η ζώνη εκεχειρίας σε τομείς έχει τεθεί σε λειτουργία, σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ θα εργάζονται από 90-100 επιτηρητές του ΟΑΣΕ σε κάθε πόλη, ενώ σε Κράματορσκ, Μαριούπολη και Αντρασίτ θα βρίσκονται 50 επιτηρητές του Οργανισμού.
Οι παράμετροι σχετικά με την περιοχή εκεχειρίας τέθηκαν υπό διαπραγμάτευση στις 19 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την Ουκρανία με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από την Ουκρανία, τον ΟΑΣΕ, τη Ρωσία και τις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.
Μάλιστα, ο κ. Κελίν σημείωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αποστείλει περί τα 10 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) και 100 άτομα για την Επιτροπή Εποπτείας του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, η οποία όπως σημείωσε θα διαπραγματευθεί το μέγεθος και τα όρια κάθε τομέα που θα δημιουργηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης