Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (ρώσος πρόεδρος): Προτρέπει τις ρωσικές τράπεζες να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην Ουκρανία, παρά τις απώλειες

Putin (ρώσος πρόεδρος): Προτρέπει τις ρωσικές τράπεζες να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην Ουκρανία, παρά τις απώλειες
Δεν επιθυμούμε την οικονομική κατάρρευση της ουκρανικής οικονομίας, σημείωσε
Να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην Ουκρανία, παρά τις απώλειες, προτρέπει τις ρωσικές τράπεζες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, προκειμένου να αποτρέψουν κατάρρευση της ουκρανικής οικονομίας.
Όπως επισήμανε ο ρώσος πρόεδρος έπειτα από συνάντησή του με τον διοικητή της VTB Bank, του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματοπστωτικού ιδρύματος της χώρας που ελέγχεται από το κράτος, «αναμφίβολα η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί, πρώτα και κύρια επειδή τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 30% του ουκρανικού τραπεζικού τομέα».
Αν ανασταλούν οι εκεί εργασίες, αυτό θα αποτελούσε μεγάλο χτύπημα για την ουκρανική οικονομία, κάτι που όπως πρόσθεσε ο Vl. Putin, δεν μας ενδιαφέρει, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θέλει να έχει έναν αξιόπιστο και σταθερό εταίρο.
Από την πλευρά του ο διοικήτης της VTB Bank, Αndrei Kostin, σημείωσε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τράπεζα στην Ουκρανία, οι οποίες όπως ανέφερε, σχετίζονται με τη μεγάλη συρρίκνωση της ουκρανικής οικονομίας και τη γρήγορη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, γρίβνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης