Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλεια της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 κινδυνεύει το Κατάρ

Με απώλεια της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 κινδυνεύει το Κατάρ
Ανασταλτικός παράγοντας για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου οι υψηλές θερμοκρασίες
Το δικαίωμα διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 φαίνεται πως χάνει το Κατάρ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
«Εκτιμώ πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν θα διεξαχθεί στο Κατάρ» διαμήνυσε ο Theo Zwanziger, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της FIFA, μιλώντας στο γερμανικό Τύπο.
Τα αίτια της ακύρωσης της διοργάνωσης ανάγονται στις υψηλές θερμοκρασίας που σημειώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην αραβική χώρα.
«Οι γιατροί δεν  εγγυώνται πως οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καιρικές συνθήκες του Κατάρ» εξήγησε ο T. Zwanziger.
Βέβαια, το Κατάρ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες, έχει προαναγγείλει την κατασκευή ειδικών συστημάτων ψύξης των ποδοσφαιρικών γηπέδων.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι μόνο τα γήπεδα, είναι και οι χιλιάδες φίλαθλοι που καταφθάνουν από όλη τη γη» ανταπάντησε το στέλεχος της FIFA.
Βέβαια, σε επίσημο σχόλιο της, η FIFΑ διαμήνυσε πως «τα λεγόμενα του T. Zwanziger αποτελούν προσωπικές του απόψεις».
Πάντως ας σημειωθεί πως το Κατάρ κινδυνεύει να χάσει τη διοργάνωση και εξαιτίας των καταγγελιών περί δωροδοκίας των μελών της επιτροπής της FIFA, η οποία είναι αρμόδια για την επιλογή της διοργανώτριας χώρας κάθε Παγκοσμίου Κυπέλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης