Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Μαριάς (ευρωβ. ΑΝΕΛ): Ζήτησε τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ν. Μαριάς (ευρωβ. ΑΝΕΛ): Ζήτησε τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Αν γίνει δεκτή η πρόταση θα κληθούν να παραβρεθούν και να καταθέσουν συγγενείς των θυμάτων

Ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Νότης Μαριάς, ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.
Σε περίπτωση που η πρόταση γίνει δεκτή από όλες τις πολιτικές ομάδες, θα κληθούν να καταθέσουν σε δημόσια ακρόαση συγγενείς των θυμάτων από χώρες, που ζητούν αποζημίωση, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πολωνία.
Θα κληθούν, επίσης, γνωστοί επιστήμονες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και βουλευτές.
«Το ζήτημα της αποζημίωσης των συγγενών των θυμάτων από τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής δεν αφορά μόνο Έλληνες πολίτες αλλά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και ιδίως Ιταλούς και Πολωνούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Μαριάς.
Ο Ν. Μαριάς έχει ζητήσει, επίσης, να πραγματοποιηθεί η δημόσια ακρόαση υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων στους ευρωβουλευτές, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης