Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Reuters: Ποιος είναι ο Γ. Στουρνάρας (ΤτΕ) - Ο υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης που εστίασε στην επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα

Reuters: Ποιος είναι ο Γ. Στουρνάρας (ΤτΕ) - Ο υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης που εστίασε στην επιστροφή της Ελλάδας στη σταθερότητα
Όσο ο Γ. Στουρνάρας ήταν ΥΠΟΙΚ η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές (Απρίλιος 2014) για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια
Το προφίλ του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σκιαγραφεί το πρακτορείο Reuters, σε σημερινό του δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει το Reuters, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
Η θητεία του είναι εξαετής, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2014.
Ο Γιάννης Στουρνάρας γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1956 και είναι:
- Ένας οικονομολόγος που χαίρει σεβασμού. Ο Γ. Στουρνάρας εστίασε στην επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική σταθερότητα από τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Οικονομικών το 2012, όταν η χώρα κινδύνευε να φύγει από το ευρώ.
- Πρώην διευθύνων σύμβουλος ελληνικής τράπεζας, επικεφαλής του ΙΟΒΕ και οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, όταν η Ελλάδα έδωσε μάχη για να επιτύχει την είσοδό της στο ευρώ.
- Όσο ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές (Απρίλιος 2014) για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μέσω μιας επιτυχούς έκδοσης 3ετούς ομολόγου. Επίσης η χώρα πέτυχε την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.
- Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι υπέρμαχος της αυστηρής οικονομικής σύγκλισης στην Ευρωζώνη, μέσω του συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών μελών και μέσω της διαμόρφωσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την τόνωση της ανάπτυξης στις χώρες του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου.
- Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει δεχθεί κριτική από τα αντι-μνημονιακά κόμματα, τα οποία τον κατηγόρησαν ευθέως για την εφαρμογή σκληρών μέτρων όπως οι περικοπές δαπανών, τα οποία απαίτησαν οι δανειστές της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης