Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Συνεργασία Interamerican με το ΤΧΣ για την προστασία των μελών του

Συνεργασία Interamerican με το ΤΧΣ για την προστασία των μελών του
Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 345.169 και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα διαρκέσει για ένα χρόνο
Την προστασία των μελών του για τυχόν ευθύνες απέναντι σε τρίτους θα καλύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με τη βοήθεια της Interamerican.
Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 345.169 και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα διαρκέσει για ένα χρόνο με τη δυνατότητα να ανανεωθεί για δύο επιπλέον έτη.
Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του iw το Ταμείο ήδη –από τα τέλη Ιουλίου- είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την επιλογή της ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία θα ασφάλιζε την αστική ευθύνη των μελών του Γενικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και των στελεχών του με όριο τα 50 εκατ. ευρώ και εκκρεμούσε η υπογραφή του συμβολαίου.
Ερώτηση στη βουλή, σχετικά με τους λόγους που το ταμείο προχωρά στην εν λόγω κάλυψη -δεδομένου ότι «η υπάρχουσα νομοθεσία καλύπτει τα μέλη του ΤΧΣ για ευθύνες έναντι τρίτων αλλά όχι έναντι του ταμείου», είχε καταθέσει η κα Α. Ξηροτύρη, Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Στην απάντηση του το υπουργείο Οικονομικών τόνιζε ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν απαλλάσσει αυτόματα τα μέλη του ταμείου για αστική ευθύνη καθώς η συγκεκριμένη διάταξη εισάγει ένα τεκμήριο το οποίο είναι μαχητό και οποιοσδήποτε τρίτος μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους ενάγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης