Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Άσχημα τα νέα για την βιομηχανική παραγωγή και την καταναλωτική δαπάνη, θετικά για την ανεργία, τον Αύγουστο

Ιαπωνία: Άσχημα τα νέα για την βιομηχανική παραγωγή και την καταναλωτική δαπάνη, θετικά για την ανεργία, τον Αύγουστο
Η Ιαπωνία δεν έχει καταφέρει να μπει ακόμα σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης
Απροσδόκητη συρρίκνωση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Αύγουστο, αλλά και η καταναλωτική δαπάνη, καταδεικνύοντας τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ιαπωνική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 1,5%, ως αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ, που «χτύπησε» τη ζήτηση.
Τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή είχε σημειώσει άνοδο +0,4%, ενώ οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν, για τον Αύγουστο, οριακή άνοδο +0,3%, διαψεύστηκαν όμως επί τα χείρω.
Ως προς τις δαπάνες των νοικοκυριών, αυτή μειώθηκε σε ετήσια βάση, κατά 4,7%, σύμφωνα με το προβληματισμένο υπουργείο Εσωτερικού και Επικοινωνιών.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Shinzo Abe, έχει και έναν λόγο να αισιοδοξεί, καθώς τα στοιχεία για τους δείκτες ανεργίας έδειξαν πτώση της ανεργίας έπεσε σε μηνιαία βάση, από 3,8% σε 3,5%.
Φαίνεται λοιπόν από τα στοιχεία, ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσουν τη χώρα σε μια συνεχή τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, δεν έχουν ακόμα επιτύχει τον στόχο τους.
Ως το τέλος του έτους, ο πρωθυπουργός θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να προχωρήσει και στη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ, η οποία έχει προαποφασιστεί, ενώ έχει δηλώσει ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του ΑΕΠ για το γ’ τρίμηνο θα βαρύνουν την απόφασή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης