Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρές καταγγελίες Βαρβιτσιώτη (υπ. Ναυτιλίας) κατά του Τσίπρα: Πραγματοποιεί μυστικές συναντήσεις με τους εφοπλιστές!

Σοβαρές καταγγελίες Βαρβιτσιώτη (υπ. Ναυτιλίας) κατά του Τσίπρα: Πραγματοποιεί μυστικές συναντήσεις με τους εφοπλιστές!
Ο Τσίπρας άλλα λέει στους εφοπλιστές και άλλα στη Βουλή υποστηρίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης
Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά τη συνεισφορά των εφοπλιστών.
Μάλιστα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για κρυφές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την Ένωση Εφοπλιστών.
Ειδικότερα ανέφερε ότι «τίθεται ένας συγκεκριμένος οικονομικός στόχος για το πόσο που θα συνεισφέρει η ναυτιλιακή κοινότητα: 420 εκατ. σε τέσσερα χρόνια βάση οικειοθελούς, αλλά δεσμευτικής εισφοράς, η οποία θα καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις».
«Δεν μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να πηγαίνει στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, να πηγαίνει σε συναντήσεις που δεν ανακοινώνονται και να διαβεβαιώνει ότι δεν θα πειράξει το συνταγματικό καθεστώς και σήμερα να ακούμε άλλες κουβέντες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.
«Θα ήταν τεστ ωριμότητας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει την τροπολογία και να μην ανέβει στα κάγκελα με λαϊκίστικες φωνές», τόνισε ακόμη.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε στον κ. Βαρβιτσιώτη και υπογράμμισε ότι «η φορολογία με βάση το τονάζ δεν συγκεντρώνει παραπάνω από 80 εκατ., δηλαδή λιγότερα από όσα δίνουν σε παράβολα οι μετανάστες».
Ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «κραυγαλέα διάκριση» υπέρ των εφοπλιστών και σημείωσε «ο υπουργός έρχεται και λέει ότι και πολλοί είναι και να τους αναγορεύσουμε σε εθνικούς ευεργέτες επειδή θα δώσουν σε 4 χρόνια 420 εκατ. και μάλιστα όλοι μαζί».

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία
Σημειώνεται ότι μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία, υπερψηφίστηκε η τροπολογία.
Συγκεκριμένα στην συμμετείχαν 89 Βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα.
Οι 52 Βουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας, 36 κατά και 1 δήλωσε παρών (Γρηγόρης Ψαριανός).

Aντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατάργηση της φορολόγησης των εφοπλιστών
Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση της υποχρεωτικής φορολόγησης των εφοπλιστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης, ενώ δεσμεύεται πως θα επανεξετάσει από μηδενική βάση τη σχέση ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο.
Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει τα εξής:
Την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει από τους φόρους και τα χαράτσια στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) που την οδηγούν σε απόγνωση μέχρι θανάτου, η συγκυβέρνηση, με νυκτερινή αιφνίδια τροπολογία, απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες-εφοπλιστές από την φορολόγηση των πλοίων τους. Είναι η ίδια κυβέρνηση, η οποία πριν μερικούς μήνες, εσκεμμένα, υπό την επίκληση «τεχνικών δυσκολιών», δεν προχώρησε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες προκειμένου να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους. Φαίνεται ότι οι «τεχνικές δυσκολίες» ήταν τελικά… ανυπέρβλητες και ξεπεράστηκαν με την αλλαγή του περιεχομένου των διατάξεων του Νόμου και τη μετατροπή της υποχρεωτικής έκτακτης φορολόγησης των εφοπλιστών σε εθελοντική συνεισφορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανεξετάσει από μηδενική βάση τη σχέση ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού καθεστώτος, που θα ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή για τη συμβολή όλων, ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα, στα δημόσια βάρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης