Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Julius Baer: Στα 170 δισ. ευρώ οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 έως σήμερα - Αυξάνεται η οικονομική ανισότητα

Julius Baer: Στα 170 δισ. ευρώ οι απώλειες για τα ελληνικά νοικοκυριά από το 2007 έως σήμερα - Αυξάνεται η οικονομική ανισότητα
Μείωση της τάξης του -23% στην περιουσία των ελληνικών νοικοκυριών
Το αστρονομικό ποσό των 170 δισ. ευρώ στοίχισε στα ελληνικά νοικοκυριά η οικονομική κρίση, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Julius Baer.
Ειδικότερα, η ελβετική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως από το 2007 έως σήμερα, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν περιουσία, αξίας 170 δισ. δολαρίων.
Πρόκειται για μείωση στον πλούτο των νοικοκυριών, της τάξεως του 23%.
Η περιουσία παράλληλα, του μέσου Έλληνα διαμορφώθηκε στα 58.900 ευρώ, καταγράφοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης.
Στον αντίποδα, η περιουσία των Ελβετών αυξήθηκε κατά 60% καθώς εκτινάχτηκε κατά 1 τρισ. ευρώ, ενώ η περιουσία των κατοίκων του Λουξεμβούργου ενισχύθηκε κατά 50 δισ. ευρώ.





Εκτός της δεινής οικονομικής κατάστασης, εντύπωση προκαλεί και η αύξηση της ανισότητας, καθώς η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη θέση, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών με τη μεγαλύτερη ανισότητα.
Άλλωστε, το πλουσιότερο 10% διαθέτει το 39% του συνολικού πλούτου, ενώ το πλουσιότερο 1% το 13%.
Οι μεγαλύτερες ανισότητες πάντως, εντοπίζονται στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Κύπρο.




www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 14:12 2 Οκτωβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης