Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aυστηρό μήνυμα Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ) μετά τους βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ: «Η εκεχειρία στην Ουκρανία πρέπει να τηρηθεί»

Aυστηρό μήνυμα Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ) μετά τους βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ: «Η εκεχειρία στην Ουκρανία πρέπει να τηρηθεί»
O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον J. Kerry
Το μήνυμα ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία πρέπει να τηρηθεί απέστειλε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergei Lavrov, μιλώντας στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής J. Kerry.
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών σήμερα, ο LAvrov τόνισε πως θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των όρων για την κατάπαυση του πυρός αλλά και να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο, όπως έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Η συμφωνία για την εκεχειρία που υπέγραψαν οι αντάρτες και εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κιέβου την 5η Σεπτεμβρίου στο Μινσκ αμφισβητείται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, καθώς έχουν σκοτωθεί σε εχθροπραξίες δεκάδες άμαχοι και στρατιωτικοί αλλά και ένας εργαζόμενος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στο Ντονέτσκ χθες.
Ο Lavrov «υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί αυστηρά από τις αντιμαχόμενες πλευρές η συμφωνία του Μινσκ για την εκεχειρία», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε μια ανακοίνωσή του για την επικοινωνία του επικεφαλής του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης