Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 13/10 κρίνεται η τύχη της Attica bank αλλά τα δύο funds που έχουν απομείνει δεν είναι περιωπής – Απομένουν 3 εναλλακτικές λύσεις…

tags :
Στις 13/10 κρίνεται η τύχη της Attica bank αλλά τα δύο funds που έχουν απομείνει δεν είναι περιωπής – Απομένουν 3 εναλλακτικές λύσεις…
Στο τραπέζι υπάρχουν 3 εναλλακτικές λύσεις με θετικά αλλά και πολλά αρνητικά στοιχεία....
(upd)Στις 13 Οκτωβρίου κρίνεται η τύχη της Attica bank αν και είναι πιθανό τελικώς να μην κριθεί στις 13 Οκτωβρίου υπό την έννοια ότι έχει την δυνατότητα να παρατείνει την αύξηση κεφαλαίου των 434 εκατ έως 6 και σε ειδικές περιπτώσεις έως 8 μήνες.
Ποια είναι τα νεώτερα στοιχεία για την Attica bank, μια τράπεζα που αξίζει να παραμείνει αυτόνομη;
Στην διαδικασία της αυξήσεως κεφαλαίου έχουν απομείνει 2 funds – η UBS ανέφερε ότι ενδιαφέρονται 15 αλλά προφανώς ήθελε να εντυπωσιάσει χωρίς αντίκρισμα την Attica bank – και όπως αναφέρει τραπεζίτης «δεν θα τους έδινα σημασία ιδιαίτερη καθώς π.χ. το Apollo αποσύρθηκε, τα δύο funds που έχουν απομείνει δεν με εμπνέουν»
Με βάση αυτές τις παραμέτρους και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη έως τις 13 Οκτωβρίου στην Α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση όπου απαιτείται το 51% των παρόντων μετόχων τρία εναλλακτικά σενάρια υπάρχουν
1)Το ΤΣΜΕΔΕ αποδέχεται ότι έχασε τα 430 εκατ που έχει επενδύσει στην Attica bank και αποδέχεται επίσης να υποχωρήσει το ποσοστό του κάτω από το 34% π.χ. στο 20% με 30% ώστε να δώσει τον απόλυτο έλεγχο στον στρατηγικό επενδυτή….που δεν είναι και ότι καλύτερο….για μέτοχος.
Το αρχικό σχέδιο ήθελε το ΤΣΜΕΔΕ που ελέγχει το 51,3% θα συμμετείχε στην νέα αύξηση των 434 εκατ με 108 έως 221 εκατ. ευρώ.
Με 108 εκατ θα υποχωρήσει στο 34% το ποσοστό του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank και με 221 εκατ θα παραμείνει στο 51% εφόσον καλυφθεί πλήρως η ΑΜΚ των 434 εκατ.
Ωστόσο δεν φαίνεται ότι αυτό το σενάριο συνεχίζει να υφίσταται.
2)Το ΤΣΕΜΔΕ και η Attica bank ανακοινώσουν ότι θα λάβουν παράταση στην ΑΜΚ, έχουν αυτό το δικαίωμα από την νομοθεσία από 6 έως 8% υπό όρους.
Στο μεσοδιάστημα θα αναζητούν την βέλτιστη λύση για την ανακεφαλαιοποίηση.
Η λύση αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανακεφαλαιοποίηση.
3)Το ΤΣΜΕΔΕ προτείνει ως προσωρινή λύση να καλύψει τα 221 εκατ, το ποσοστό στην Attica bank θα εκτιναχθεί πάνω από το 67% την καταστατική πλειοψηφία αλλά είναι 100% σίγουρο ότι θα υποχρεωθεί από την DGCom να πουλήσει μεγάλο ποσοστό συμμετοχής, πολύ γρήγορα.
4)Οι συνδικαλιστές του ΤΕΕ, μετά τις αναφορές Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Attica bank μαζί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ορισμένες συνεταιριστικές τράπεζες θα μπορούσαν να ενωθούν δημιουργώντας μια αναπτυξιακή τράπεζα, ξεκίνησαν να αριστερίζουν και ποντάρουν σε αυτή την λύση δημιουργώντας – χωρίς σκοπιμότητα – προβλήματα στην διαδικασία.
5)Οι 20.000 ιδιώτες μέτοχοι έχουν χάσει τις επενδύσεις τους.
Έχουν καταστραφεί και οι ευθύνες βαραίνουν περισσότερο το ΤΣΜΕΔΕ.
6)Το σενάριο η Attica bank να ενσωματωθεί στην Εθνική με σχέση ανταλλαγής, για να μην χάσει το ΤΣΜΕΔΕ τις μετοχές του κατά την άποψη μας είναι καταστροφικό, λανθασμένο και ενάντια στα συμφέροντα της Attica bank.

(πρώτη ενημέρωση 6 Οκτωβρίου 2014, 08:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης