Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Ως το 2020, ο χρηματιστηριακός δείκτης NIKKEI της Ιαπωνίας θα έχει ενισχυθεί κατά 57%

Nomura: Ως το 2020, ο χρηματιστηριακός δείκτης NIKKEI της Ιαπωνίας θα έχει ενισχυθεί κατά 57%
Η διολίσθηση του γεν θα συνεχίσει ως και το 2016, οπότε και θα αρχίσει να σταθεροποιείται
Αισιόδοξη η πρόβλεψη της Nomura για την Ιαπωνία, καθώς εκτιμά ότι ως το 2020 οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Τόκυο θα ενισχυθούν κατά 57%.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος, Koji Nagai, εκτιμά ότι ο δείκτης θα αγγίξει τις 25.000 μονάδες ως το 2020, καθώς η οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας θα εκτοξεύσει τα εταιρικά κέρδη.
«Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ιαπωνίας είναι εξασφαλισμένη μέχρι το 2020, καθώς θα επωφεληθεί από την ανάπτυξη στην Ασία», τόνισε ο CEO, του οποίου οι εκτιμήσεις έρχονται σε αντίθεση με την τωρινή εικόνα του ιαπωνικού χρηματιστηρίου.
Ο δείκτης Nikkei έχει πέσει συνολικά κατά 2,5% από τα τέλη του 2013, με τους επενδυτές να επιφυλάσσονται ως προς την πολιτική του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Shinzo Abe, και τις οικονομικές επιτυχίες αυτού.
Ως προς το ιαπωνικό νόμισμα, ο Nagai, δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι να πέσει στα 120 έναντι του δολαρίου το 2016, ενώ 109,5 στο οποίο βρίσκεται σήμερα, προτού σταθεροποιηθεί στο 110.
Να σημειωθεί ότι το γεν έχει πέσει κατά 4% περίπου, έναντι του δολαρίου, σε αναμονή και των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.
Τέλος, ο Nagai προέβλεψε ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα προβεί σε επανακαθορισμό του βασικού επιτοκίου, το οποίο προς το παρόν ανέρχεται σε 0, ως το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης