Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αl. Novak (ρώσος υπουργός Ενέργειας): Έτοιμη να παρέχει φυσικό αέριο στην Ουκρανία η Ρωσία εν όψει του χειμώνα

Αl. Novak (ρώσος υπουργός Ενέργειας): Έτοιμη να παρέχει φυσικό αέριο στην Ουκρανία η Ρωσία εν όψει του χειμώνα
Θα διατεθεί ποσότητα 10 δισ. κυβικών μέτρων, για τα 5 δισ. εκ των οποίων θα πρέπει να υπάρξει προπληρωμή
Έτοιμη να παρέχει 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ουκρανία είναι η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, εν όψει του χειμώνα.
Η Gazprom μπορεί να προμηθεύσει την ουκρανική Naftogaz το λιγότερο με 5 δισ. κυβικά μέτρα με την προϋπόθεση να προπληρωθούν, επισήμανε και πρόσθεσε ότι αν απαιτηθούν επιπλέον 5 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου δεν θα υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς πληρωμής (προκαταβολική πληρωμή).
Σημειώνεται ότι η Ρωσία αύξησε την τιμή του φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από τα 268,5 δολάρια στα 485,5 δολάρια για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με την Ουκρανία να τονίζει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τόσο υψηλές τιμές.
Η ουκρανική εθνική εταιρεία ενέργειας Naftogaz σταμάτησε να πληρώνει τη Ρωσία στις 25 Μαρτίου 2014 και μετά από αποτυχία συμβιβασμού, Gazprom και Naftogaz απευθύνθηκαν στο Σουηδικό Διαιτητικό Δικαστήριο.
Τον Αύγουστο, η Gazprom πρόσφερε στην Ουκρανία έκπτωση 100 δολαρίων τον Αύγουστο, η οποία απορρίφθηκε.
Σημειώνεται ότι η Ε.Ε. εκτιμά ότι είναι ευικτό η τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου να διαμορφωθεί για την Ουκρανία στα 385 δολάρια τον χειμώνα και στα 325 δολάρια το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης