Τραπεζικά νέα

Ύποπτα κομματικά παιχνίδια…στην ΤτΕ – Επιχειρούν να ξηλώσουν την επιτυχημένη εποπτεία και στο βάθος κόντρα Στουρνάρα – Μουρμούρα

Ύποπτα κομματικά παιχνίδια…στην ΤτΕ – Επιχειρούν να ξηλώσουν την επιτυχημένη εποπτεία και στο βάθος κόντρα Στουρνάρα – Μουρμούρα
Υποβόσκει κόντρα Στουρνάρα Διοικητής με Μουρμούρα υποδιοικητής  στην Τράπεζα της Ελλάδος
Σοβαρά κομματικά παιχνίδια παίζονται στην Τράπεζα της Ελλάδος από την νέα διοίκηση Γιάννη Στουρνάρα,  προκαλώντας σοβαρά εμπόδια στην λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας.
Με βάση πλήθος πηγών στο εσωτερικό της ΤτΕ «ο Γιάννης Στουρνάρας ως διοικητής της Κεντρικής τράπεζας προσπαθεί να ξηλώσει μεγάλο μέρος διευθυντικών στελεχών μεταξύ αυτών και την εποπτεία με στόχο να διορίσει στελέχη προσκείμενα σε αυτόν και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα πλέον κρίσιμα stress tests. 
Μάλιστα σχεδιάζουν οι αλλαγές αυτές να γίνουν με διακομματικά κριτήρια δηλαδή να λάβουν την έγκριση των κομμάτων της κυβέρνησης.
Μια ανεξάρτητη αρχή όπως η Τράπεζα της Ελλάδος που υπάγεται στην ΕΚΤ, μπορεί να ακολουθεί μικροπολιτικές τακτικές με στόχο να βολέψουν ημετέρους;
Γνωρίζει η ΕΚΤ τις μεθοδεύσεις που σημειώνονται και ουσιαστικά έχουν αδρανοποιήσει τα περισσότερα ικανά στελέχη της ΤτΕ που επί χρόνια επιτέλεσαν με άριστο τρόπο τα καθήκοντα τους;
Η ΤτΕ ελέγχεται από την ΕΚΤ ή από την κυβέρνηση που διορίζει όποιον και όποτε θέλει;
Με βάση τις διαρροές – που στελέχη της ΤτΕ – θεωρούν ότι πραγματοποιεί ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας αποδεικνύεται ότι υπάρχει κόντρα.
Ούτως ή άλλως ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε σε ορισμένα πρόσωπα «δεν τον ήθελα….εννοώντας τον Μουρμούρα μου τον φόρτωσαν…».
Ο Γιάννης Μουρμούρας ωστόσο  παρουσιάζεται πιο ενωτικός τονίζοντας ότι τόσο ικανά στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος που διασφάλισαν στην πιο δύσκολη περίοδο του banking τις ελληνικές τράπεζες, δεν μπορούν να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων.
Αυτή την περίοδο η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αμφίβολο αν λειτουργεί και πως λειτουργεί και αν ασκεί και πως ασκεί εποπτεία.
Τα ικανά στελέχη, τα ικανότατα στελέχη που είναι πολλά στην ΤτΕ βλέπουν τον Στουρνάρα που θέλει να τους εκπαραθυρώσει για να βολέψει ημετέρους και προφανώς….υπολειτουργούν.
Η ομάδα των βασικών στελεχών της ΤτΕ ήταν αυτή που με αποφασιστικότητα, γνώση και ικανότητες διέσωσε το ελληνικό banking, στήριξε τον κλάδο αποτρέποντας την καταστροφή.
Ξαφνικά αυτά τα ικανότατα στελέχη που κρίθηκαν στα δύσκολα….δεν αξίζουν.
Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Τράπεζας της Ελλάδος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών διατυπώνει δυσφορία για τις μεθοδεύσεις Στουρνάρα και τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η ΤτΕ.
Όλα αυτά τα γνωρίζει η ΕΚΤ;

Υποσημείωση

Η Τράπεζα της Ελλάδος η ανεξάρτητη θεσμική αρχή που έλεγχε το τραπεζικό σύστημα με αποτελεσματικότητα….μπορεί να μετονομαστεί και σε παράρτημα της Εθνικής τράπεζας.
Όποιος κατάλαβε…κατάλαβε.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 6 Οκτωβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης