Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στα 94,1 δισ. ευρώ ανήλθε το δημοσιονομικό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης

Γαλλία: Στα 94,1 δισ. ευρώ ανήλθε το δημοσιονομικό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης
Συνεχίζει να προβληματίζει το μέλλον της γαλλικής οικονομίας, μετά και τη διεύρυνση του ελλείμματος 
Στα 94,1 δισ. ευρώ ανήλθε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας το οκτάμηνο του 2014, ενισχυμένο σε ετήσια βάση, καθώς την αντίστοιχη περίοδο του 2013 είχε διαμορφωθεί στα 93,6 δισ. ευρώ.
Η αύξηση του ελλείμματος προέκυψε λόγω της υποχώρησης των εσόδων από την φορολογία, καθώς και των ενισχυμένων επενδυτικών προγραμμάτων της κυβέρνησης.
Ως προς τα φορολογικά έσοδα, υπέστησαν συρρίκνωση στα 186,1 δισ. ευρώ, έναντι 190,8 δισ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση προέβη σε μεταρρυθμίσεις στην φορολογία που αφορά τις επιχειρήσεις.
Συρρίκνωση υπέστησαν και οι κυβερνητικές δαπάνες, κατά 3,6 δισ. ευρώ, στα 253,9 δισ. ευρώ, ωστόσο Εάν αφαιρεθούν οι δαπάνες στο πλαίσιο του κυβερνητικού επενδυτικού προγράμματος και οι μεταβιβάσεις στους μηχανισμούς διάσωσης της ευρωζώνης, οι δαπάνες θα είχαν υποχωρήσει κατά 6,4 δισ. ευρώ
Η διεύρυνση του δημοσιονομικού γαλλικού ελλείμματος καταδεικνύει για ακόμα μία φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γαλλική οικονομία, ενώ έρχεται λίγο μόλις μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αναμένεται να αυξηθεί, αλλά και την αδυναμία της γαλλικής οικονομίας να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις προς την Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης