Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τράπεζες και χρέος στη σύσκεψη στο Μαξίμου - Στουρνάρας: Προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του ΔΝΤ και της World Bank

Τράπεζες και χρέος στη σύσκεψη στο Μαξίμου - Στουρνάρας: Προετοιμασία ενόψει της Συνόδου του ΔΝΤ και της World Bank
Στο πολιτικό μέτωπο, το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, ενόψει της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
(upd4)Συνάντηση προετοιμασίας χαρακτήρισε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.
Ειδικότερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως η σύσκεψη της Τρίτης ήταν μια συνάντηση προετοιμασίας ενόψει της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου.
Ο Γ. Στουρνάρας θα ταξιδέψει μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην Ουάσινγκτον για την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να προωβουν σε δηλώσεις.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ετέθη το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και η κοινή γραμμή της κυβέρνησης ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης.
Όπως ανέφερε ήδη από νωρίς το www.bankingnews.gr, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, ενόψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των stress tests της ΕΚΤ στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά και για όσα αφορούν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων (NPLs).
Παρών στη σύσκεψη στο Μαξίμου πλην των κ. κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη, Στουρνάρα ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης.
Πάντως, η σύσκεψη είχε βαρύνουσα σημασία, καθώς η κυβέρνηση, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονικά συγκυρία, έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, τα οποία καλείται να διευθετήσει, μεταξύ των οποίων η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και τα σχέδια της Αθήνας για ταχεία απεμπλοκή της χώρας από τα μνημόνια.
Στο πολιτικό μέτωπο, το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, ενόψει της έναρξης της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Η κοινοβουλευτική διαδικασία ξεκινά αύριο Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα, ωστόσο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα είναι απών, αφού αύριο μεταβαίνει στο Μιλάνο για να παραστεί στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια εφ' όλης της ύλης συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
"Η τρόικα δεν αποχώρησε νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο", δήλωσε λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το βήμα της 2ης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών με θέμα «Ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας - Η πορεία προς την ανάπτυξη».
"Δεν σχετίζεται με διαφωνίες η αναχώρηση των επικεφαλής της τρόικας", διευκρίνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Στο μεταξύ, την πεποίθηση ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για δεκαετίες καθώς θα οδηγήσουν την Ελλάδα από τα μνημόνια και τις τρόικες στους κανονικούς, υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς εξέφρασε, λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας από το βήμα της δεύτερης οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η πολιτική αβεβαιότητα υπονομεύει την οριστική έξοδο από την κρίση.
Παράλληλα τόνισε την ανάγκη εθνικής συναίνεσης.
Να σημειωθεί ότι αύριο συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, ώρα 16:00)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης